ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum sa procedam ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara ,
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri !
Sotia mea a lucrat 2 ani neintrerupti la firma de reciclare deseuri SOREN PETERSON , si in iulie acest an s-a trezit ca fiind inregistrata in cartea de munca la 4 ore in loc de 8 . A fost la ITM dar au trimis-o la Somaj . Cei de la Somaj au trimis-o la ITM si bineinteles ca nu a rezolvat nimic .
Din luna octombrie firma a fost preluata de o alta societate-,, Bertran ,, , iar vineri pe data de 15 decembrie a.c. i s-a cerut sa semneze un nou contract de munca , dar in care este trecuta ca muncitor necalificat . Dupa aproape 3 ani lucrati numai in acelasi domeniu de activitate nu se considera calificare la locul de munca ?
Daca refuza semnarea contractului risca sa fie concediatÄ? .
Ce ar tebui sa faca ?

Adaugata in: Contract de munca
Zamfir Marc
 User  Zamfir Marc
a intrebat la 17 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2011
Calificarea repezinta certificarea persoanei respective in domeniul sau de activitate, precum si un anumit nivel minim de studii. Ea nu are la baza experienta persoanei ci obtinerea unei certificari, a unei diplome sau atestat, in urma sustinerii unor examene si/sau a absolvirii unor cursuri. In opinia mea, daca sotia dvs nu detine o certificare pe acel post iar acesta din urma este un post necalificat, ar fi bine sa semneze acel contract pentru a nu risca o concediere pe motive disciplinare.

Referitor la problema privind programul de lucru de pe cartea de munca, modificarea nu se mai poate face in cartea de munca pentru ca aceasta este inchisa in acest moment, sau cel putin asa ar trebui sa fie, iar conform legii nu se mai fac modificari in cuprinsul ei. In situatia de fata insa ar trebui verificat ce scrie in contractul de munca si daca acesta este intocmit pe 4 sau 8 ore. Daca in CIM este trecut un program de 8 ore in loc de 4 atunci discutati intai cu angajatorul sa vedeti cum se poate opera modificare, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil programul poate fi probat prin contractul de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024