ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie CIM pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema si va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Sunt angajata la o firma in baza unui CIM pe perioada determinata care expira in 01.07.2013. Eu doresc angajarea la o alta firma inaintea expirarii contractului si va rog sa imi spuneti ce variante de demisie am. Adica pot demisiona si in baza art.55 lit b? Va intreb asta pentru ca e specificat in contract ca termenul de preaviz este de 20 zile lucratoare si mi s-a spus ca la un CIM pe perioada determinata trebuie respectat acel termen, in mod obligatoriu.
Situatia e putin mai delicata, in sensul ca firma la care sunt angajata mi-a retinut si NU a virat contributiile. Acest fapt imi da dreptul sa solicit orice data pentru incetarea contractului in baza faptului ca unitatea nu si-a respectat obligatiile contractuale? Cum trebuie formulata o astfel de demisie?
Va multumesc si astept raspuns.

Maria Andrei
 User  Maria Andrei
a intrebat la 16 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Apr. 2013
Art, 55 lit. b din Codul muncii este temei de incetare prin acordul partilor, nicidecum pentru demisie. Demisia are ca temei art. 81 si implica o perioada de preaviz. Pentru incetare cu acordul partilor aveti nevoie ca amebele parti, angajat si angajator, sa cada de acord asurpa unei date de incetare. In acelasi timp, angajatorul poate, legal, respinge aceasta solicitare venita din partea angajatului.

Insa, data fiind nerespectarea obligatiilor contractuale ale angajatorului constand in neplata contributiilor obligatorii, puteti inainta demisia in temeiul art. 81 alin. (8) din Codul muncii republicat.

Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Bine ar fi sa incercati sa rezolvati si situatia contributiilor, eventual sa luati legatura cu Circa Financiara pentru verificarea starii angajatorului. Oricum el risca amenzi cat si penalizari pentru sumele neachitate, iar insitutiile il pot actiona in instanta pentru recuperarea sumelor. La fel puteti face si dvs daca nu se solutioneaza problema.

Va puteti redacta demisia dupa urmatorul model:


Domnule Director,

Subsemnatul ................................................, angajat in functia de....................... in cadrul societatii ........................... SRL/SA, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca nr...........................din data ...................., in baza art. 81 alin. (8) din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie cu renuntarea la preaviz, ca urmare a nerespectarii obligatiilor contractuale de catre angajator, constand in.................... [mentionati motivele pentru care ati luat aceasta decizie].


Data: Cu stima
................. ................

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024