ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

desfiintarea postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in a lamuri urmatoarea problema:
Am lucrat pe post de sef depozit la o societate care a desfiintat punctul de lucru. Pe noii angajati i-au repartizat in cadrul firmei. Cei de la personal ne-au obligat sa facem cereri de concedii fara plata pe diferite perioade 9 zile. Mi s-a oferit un post de gestionar si vor sa imi micsoreze cu noul contract salariul. Nu am semnat noul contract cu salariul diminuat. Mentionez ca nu am primit nici o instiintare de desfiintare a postului de sef depozit. As vrea sa renegociez salariul si sa-l mentin pe cel avut inainte iar daca nu vor as vrea sa intru in somaj. Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de somaj?
Ce consecinte poate avea refuzul noului post inferior celui avut mai ales ca m-am ales si cu o hernie inghinala cat am lucrat la aceasta societate pe care o duc pe picioare neavand voie la efortul fizic al noului post .
Va multumesc foarte mult.


Marin Ciolacu
 User  Marin Ciolacu
a intrebat la 10 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marin Ciolacu
 User Marin Ciolacu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2012
Va multumesc pentru raspuns...Ce trebuie sa fac pentru a tine cont angajatorul de problemele medicale ref. la interdictia de a face efort fizic? Daca ma da afara ?
Ce inseamana vechime necesara? Am 52 ani si lucrez din 1982.
Credeti ca ma tin in firma ca pensionar de gr III? Si sa ma si plateasca?

Aceasta firma nu repecta nimic din CM.
As putea cere asistenta din partea ITM-lui? Va rog sa ma ajutati. Multumesc frumos.

Marian
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2012
Ar trebui sa primti o notificare sau o decizie de concediere ca urmare a desfintarii punctului de lucru, soldat cu desfintarea postului pe care il ocupati. Altfel concedierea nu se poate spune ca a fost dispusa, data fiind neinstiintarea dvs. Daca angajatorul isi inceteaza total existenta atunci contractuld e munca va inceta de drept conform dispozitiilor codului muncii republicat.

Daca odata cu dispunerea concedierii pe motivul desfiintarii postului, angajatorul va propune un alt post conform pregatirii si experientei dvs de lucru, dar dvs il refuzati pierdeti dreptul la somaj. Daca postul propus nu are legatura cu pregatirea dvs atunci nu apare aceasta problema. Pentru a beneficia de somaj este necesar ca angajatorul sa inceteze raportul de munca pe motive neimputabile dvs. ca salariat si sa indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24, asa cum prevede Legea 76/2002 actualizata. Daca icnetati raportul de munca din propria initivativa nu veti avea dreptul la somaj.

Referitor la interdictia de a face efort fizic, angajatorul ar trebui sa tina cont de aceasta. Daca aveti vechimea necesara, puteti incerca sa va pensionati pe motivul invaliditatii. In situatia in care veti putea face acest lucru si daca ati fi incadrat la grad III de invaliditate, ceea ce este posibil, veti putea cumula pensia cu salariul, lucrand un program de 4 ore pe zi, insa nu mai mult.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024