ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

despre dizolvare si lichidare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


lucrez de 22 de ani la o firma de servicii energetice ,care nu mai a platit salariile din luna octombrie 2013, ne cheama totusi la lucru .ce putem face legal si cat mai rapid? am facut cerere la ITM dar fara raspuns.mentionez ca firma tot spune ca intram in insolventa apoi dizolvare dar nu primim nici un raspuns.nu ne da salariile nu vor sa ne dea salarii compensatorii care s-au mai dat la noi la firma in doua dati,nu ne da nici macar in somaj .ce putem intreprinde noi angajatii avem deja restante la banci la bloc impozite etc ca sa nu mai vorbim de propria intretinere a familiei /va rog sa ma ajutati .va multumesc.!

Ovidiu Sichet
 User  Ovidiu Sichet
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
Inspectorii ITM din pacate nu va pot ajuta in recuperarea salariilor restante pentru ca acest lucru nu intra in competenta lor, din pacate. Dar pot efectua un control la sediul angajatorului sau la locul de munca pentru a stabili daca angajatorul si-a incalcat obligatiile legale si daca este necesara sanctionarea lui.

Recuperarea drepturilor de natura salariala cu titlul de creante se face insa prin actiune in instanta de judecata, iar acest drept se prescrie in 3 ani de la data datoriei, adica de la data la care trebuia sa va primiti salariile.

Daca angajatorul se dizolva in conditiile legii toate contractele de munca vor inceta de drept la data dizolvarii asa cum prevede Codul muncii republicat. Totusi, acest lucru nu inseamna ca angajatorul este exonerat de obligatia de a va plati salariile restante.

De asemenea, daca prin actiune in instanta angajatorul este declarat in insolventa, lichidatorul sau administratorul judiciar are dreptul sa denunte orice contracte pe care le considera neaplicabile, si aici ma refer in special la CCM. Ceea ce inseamna ca daca acesta contine prevederi referitoare la salarii compensatorii dar este denuntat atunci nu se vor acorda aceste venituri.

Cel mai sigur insa mergeti in instanta, pentru a va recupera drepturile restante. Vorbiti si cu un avocat, sa va indrume asupra pasilor de urmat.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni G Stancu alexei delimart Ioana Popa Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024