ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturile unei gravide


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna! Am si eu o intrebare. Pe data de 09 ianuarie mi-a expirat contractul de munca, iar pe data de 03 mi-am luat concediul medical pentru ca sunt insarcinata in 2 luni si 1 saptamana si nu am putut suporta stresul, mirosul si efortul fizic, vreau sa stiu ce drepturi am.

Adaugata in: Contract de munca
Ioana - Iirina Ivanus
 User  Ioana - Iirina Ivanus
a intrebat la 12 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Concediul medical este platit de angajator doar pana la data incetarii contractului de munca atat timp cat a intrat in posesia certificatului medical. Pentru continuarea lui, daca doriti sa ramaneti in continuare in medical, mergeti la Casa de sanatate cu certificatul si dovada incetarii contractului si veti fi preluata in plata de ei.

Conform OUG 158/2005 aveti dreptul si la concediul pentru maternitate de 126 de zile, pentru sarcina si lauzie, dat fiind faptul ca motivul incetarii raportului de munca este unul neimputabil dvs asa cum este formulata prevederea. Concediul va fi prezentat Casei de sanatate si platiti de ei din FNUASS.

De asemenea, daca aveti indeplinta conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii, puteti solicita indemnizatia de somaj dupa finalziarea concediului medical. Incetarea ca urmare a expirarii CIM va permite obtinerea acestui venit. Din somaj puteti intra in concedii medicale obisnuite daca aveti nevoie, cat si in concediu de maternitate, apoi in crestere copil daca indepliniti conditiile de acordare a lui.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Radu Anton Marius Ion Viviana Serni George Andreescu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024