ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Am rugamintea de a ma lamuri cum este corect sa trecem in contract la repartizarea programului de lucru, inegal sau ore zi, in conditiile in care se acorda numai spor de weekend.

Va multumesc pentru ajutor.

Daniela Ana Nedelcu
 User  Daniela Ana Nedelcu
a intrebat la 14 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Nov. 2013
Programul de lucru inegal presupune o distribuire inegala a orelor de munca in timpul celor 5 zile lucrate din saptamana (de exemplu o zi cu 8 ore, o zi cu 10 ore, una cu 6 etc), astfel incat la final sa rezulte tot maximul de 40 de h saptamanale legale, sau cele negociate pentru contractul cu timp partial, in functie de caz. Daca se aplica acest tip de program in cazul dvs, atunci treceti in contract ca programul este inegal, pentru ca acesta sa poata functiona asa cum prevede Codul muncii.

Daca salariatul lucreaza si in weekend, treceti aceasta mentiune in contractul lui impreuna cu sporul pe care l-ati stabilit. Sporul nu uitati sa il treceti si in Revisal, cat timp apare in contractul de munca. Daca se acorda doar in baza CCM sau RI atunci nu mai este necesara operarea lui in registru. De asemenea, salariatul va trebui sa beneficieze de alte doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus saptamanal, odata ce lucreaza in zilele de weekend. Dar faptul ca desfasoara activitate in decursul lor, nu face programul de lucru sa fie neaparat unul inegal.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024