ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este corect ceea ce se intampla ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o firma de paza in metrou, salariul este in functie de ore lucrate (5 lei pe ora) , cand am semnat contractul au scris 8 ore zilnic dar nu se respecta deoarece am peste 9 ore de luni pana duminica. La salariu se opreste 20 de lei pentru echipament si 50 de lei pentru ca primesti bonuri. Cand sunt meciuri in loc de program normal la 11 termini la 12 jumatate si esti trecut doar 30 de minute in plus si transportul care trebuia sa iti fie oferit de ei pana acasa este la ora 3 jumatate sau poti pleca pe jos. Este corect ?

Adaugata in: Contract de munca
Lucian Andrei
 User  Lucian Andrei
a intrebat la 22 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2013
Nu prea este. Ar trebui sa fiti platit cu salariu lunar si cu nu unul orar. Numai in cazul zilierilor se poate discuta un salariu orar. Iar salariul trebuie sa fie de dcel putin 800 lei brut pentru norma intreaga de 8 ore/zi.

De asemenea, pentru orele suplimentare ar trebui sa vi se ceara acordul, pe de o parte, iar pe de alta sa vi se compenseze fie cu timp liber platit corespunzator orelor lucrate suplimentar, fie sa vi se acorde un spor la salariul de baza corespunzator de minim 75%.

Pentru tichetele de masa insa este corecta retinerea unei sume, acea retinere reprezinta impozitul aplicat asupra lor si care este suportat de angajat din salariul lui net. Nu stiu ce sa va spun referitor la suma pentru echipament, depinde cum vi s-a predat. Daca in procesul verbal de dare-primire a lui apare precizata aceaste suma de retinut iar dvs ati semnat acel document, inseamna ca ati fost de acord si cu conditiile de predare primire a echipamentului.

Ce putei face este sa depuneti o plangere la ITM si sa solicitati un control.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024