ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt insarcinata in trei luni si am doua contracte de munca, unul pe 2 ore si unul pe 8 ore. Intrebarea mea este daca ma poate da in fara plata( la cea cu 2 ore) si daca se iau in considerare amandoua contractele in momentul in care intru in prenatal?

Adaugata in: Contract de munca
Irina-claudia Saftoiu
 User  Irina-claudia Saftoiu
a intrebat la 11 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2013
Angajatorul nu va poate trimite in fara plata din propria initiativa, nu are legal acest drept. Dvs sunteti cea care trebuie sa solictiati in scris acordarea unui astfel de concediu iar angajatorul il va aproba sau nu, in functie de caz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului diana miha la 21 Iun. 2013
Prenatalul nu are legatura cu veniturile realizate anterior nasterii, chiar el se acorda anterior nasterii. Ce spuneti dvs se refera la crestere copil.

Nu se transmite nicio copie legalizata la cea de-a doua firma, aveti mare grija sa nu va complicati chiar dvs avand informatia eronata. Legea nu precizeaza necesitatea prezentarii unui certificat in copie legalizata la cel de-al doilea angajator.

OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33. - Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. in aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie ?Conform cu originalul? si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1.

In Romania copia legalizata este altceva, si se face la notariat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2013
DA
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Manuela Adina
 User Manuela Adina
a raspuns userului diana miha la 13 Iun. 2013
se plateste concediul de maternitate de catre ambele societati, avand in vedere ca plata este numai de la buget?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2013
La calculul indemnizatiei se iau in considerare toate veniturile realizate in ultimul an anterior nasterii. O sa vi se dea adeverinta de la ambele societati. In ceea ce priveste prenatalul duceti concediu medical original la firma cu 8 ore si copie legalizata la cea cu 2 ore. Societatea nu va poate da in fara plata fara acordul dumneavoastra. Nu semnati nimik.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024