ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

finalizare perioada suspendare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarele cazuri.

O angajata a societatii a avut contractul de munca suspendat in perioada 18.09.2011-14.07.2013.
1.Cum se procedeaza in acest caz? Se face un act aditional de reluare a activitatii incepand cu data de 15.07.2013 si se opereaza in revisal in timp de 19 zile lucratoare?

2. Daca persoana in cauza doreste somaj, dar nu poate sa mai vina la serviciu nici macar o zi, trebuie sa stea 20 de zile lucratoare in preaviz neaparat? In acest caz se opereaza incetarea suspendarii si se face incetare prin concediere cu art. 65.1? Nu exista o varianta de a nu sta in preaviz si de a beneficia de somaj?

Multumesc!


Adaugata in: Contract de munca
Adina Pacurar
 User  Adina Pacurar
a intrebat la 20 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ADINA PACURAR la 21 Iun. 2013
Nu, tocmai ce va spuneam mai jos ca sunt doar doua situatii in care, legal, puteti concedia o salariat revenita din CIC: faliment sau reorganizare judiciara. Desfiintarea postului este concediere indivduala, deci incalcati legea.

Da, trebuie sa o mentineti pe post 6 luni sau sa inceteze ea, caz in care nu primeste demisie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adina Pacurar
 User Adina Pacurar
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Iun. 2013
Dar exista posibilitatea sa ii facem incetarea cu art. 65.1 si sa stea in preaviz 20 de zile lucratoare, nu?

Daca in 14 iulie se termina suspendarea, in 15 iulie ii facem decizia de incetare a suspendarii si din 16 iulie sa ii inceapa preavizul de 20 zile lucratoare, nu se poate asa? Trebuie sa stea obligatoriu 6 luni?

Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ADINA PACURAR la 21 Iun. 2013
Nu are cum sa primeasca somaj fara sa ii inceteze contractul de munca printr-o concediere pe motive neimputabile ei. Din pacate nu aveti ce sa faceti. Daca isi da demisia sau incetati cu acordul partilor nu are dreptul la somaj. Legal nu aveti ce sa faceti ca angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adina Pacurar
 User Adina Pacurar
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Iun. 2013
Referitor la problema 2... persoana care se intoarce din concediu de crestere copil nu mai poate sa vina la serviciu si ne-a rugat sa gasim o modalitate de a beneficia de somaj direct. Deci nu e vorba de desfintarea postului si nici de concediuerea ei. E un caz aparte. Nu exista nici o modalitate de a o ajuta?

Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2013
1. Nu, nu se intocmeste act aditional pentru ca nu se modifica niciun element contractual. Cel mult intocmiti o decizie de incetare a suspendarii in data in care salariata isi reia activitaea, deci pe data de 15.07.2013 si operati in Revisal in ziua respectiva incetarea suspendarii, pentru a reactiva astfel contractul de munca.

2. Persoana respectiva presupun ca a fost in concediu crestere copil, judecat dupa perioada de suspendare amintita. Situatie in care, legal, nu puteti dispune concedierea ei mai devreme de 6 luni de la revenirea definitiva decat daca a beneficiat deja de acesta protectie pentru o suspendare anterioara in baza ordonantei sub care a intrat in CIC (OUG 111/2010 mai precis). Exceptie de la aceasta interdictie fac doar situatiile in care angajatorul intra in faliment sau in procedura de reorganizare judiciara. Cat timp insa nu va aflati in niciuna din cele doua nu aveti cum sa dispuneti desfiintarea postului si nici concedierea ei, mai devrme de cele 6 luni, in conditiile deja precizate. Caz in care singurele cai de a inceta raportul de munca raman demisia sau acordul partilor, dar va pierde somajul. Sau sa dispuneti desfiintarea postului dupa cele 6 luni.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024