ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Formular A1


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, ma numesc Iorgu Paul, sunt persoana fizica. In urma cu o luna am fost angajat de o firma de prestari servicii service din Danemarca. Legea lor spune ca daca o persoana are domiciuliu in afara Danemarcei si este detasat in alta tara, atunci nu se platesc taxe catre statul lor.
Am fost detasat in Germania, lucru specificat in contract, pe o perioada de 3 luni. In Germania insa, beneficiarul a refuzat a ma primi in incinta societatii pentru ca nu aveam formularul A1.
M-am intors in tara, sunt din Mun.Tulcea, nu am gasit informatii niciunde, iar cu ce am gasit pe internet am infiintat recent un PFA (dupa care am aflat ca trebuie sa aiba min. 2 luni de la infiintare pt. a putea solicita A1).
Am 25 ani, iar birocratia asta imi distruge viitorul. Sansa o am acum, nu peste 3 luni.
Va rog sa ma ajutati cu indrumari, ce as putea sa fac ? Daca ma angajeaza direct firma Germana, mai am nevoie de formular ?

Paul Iorgu
 User  Paul Iorgu
a intrebat la 22 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2013
Nu aveti nevoie de A1 din Romania daca nu sunteti incadrat aici cu contract de munca si detasat apoi intr-o tara europeana. Daca v-ati angajat in Danemarca direct si el este angajatorul care v-a detasat in Germania, el este care ar trebui sa se ocupe de obtinerea formularului A1 (cel din Danemarca). Iar din Romania puteti obtine o dovada de la ANAF ca nu realizati venituri si nu vi se plateste deci CAS. De la Casa de pensii puteti obtine toate informatiile privind obtinerea acestui tip de formular. Imi pare rau de situatia dvs. dar cred ca undeva s-au incurcat lucrurile.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024