ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In ce conditii pot schimba actualul loc de munca cu un altul?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Acum doi ani am fost angajata unei firme private cu contract de munca pe prioada determinata de 2 ani, contract ce s-a incheiat in luna ianuarie 2015. Incetarea contractului s-a datorat reintoarcerii fostei angajate ce era in concediu de maternitate, eu fiind angajata in locul ei pe aceasta perioada. In februarie 2015 mi-am gasit un alt loc de munca fiind angajata pe perioada determinata de 3 luni pana la inceputul lunii Mai, apoi s-a prelungit prin act aditional cu inca 6 luni. Intre timp, persoana in locul careia am fost angajata la primul loc de munca a demisionat iar eu as dori sa ma reintorc acolo, desi mi-am prelungit contractul cu 6 luni la actualul loc de munca. Va rog sa-mi spuneti care ar fi calea amiabila pentru a putea renunta la actulalul loc de munca si a ma reangaja la fostul loc de munca in conditiile in care la actualul loc de munca mi s-a aprobat un concediu de 10 zile lucratoare. Mentionez ca nu vreau sa plec prin depunerea demisiei.

Multumesc

Sebastian Sebastian
 User  Sebastian Sebastian
a intrebat la 01 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iun. 2015
In primul rand bine ar fi sa aveti OK-ul din partea angajatorului anterior. Daca el este de acord sa va anagajeze, atunci puteti semna contractul de munca oricand.

Pentru incetarea colaborarii actuale puteti solicita incetarea prin acordul partilor in baza art. 55 b), tinand insa cont si de faptul ca angajatorul poate refuza aceasta solicitare, refuzul fiind legal. O alta varianta este demisia cu preavizul din contractul de munca iar daca nici aceasta nu va surade atunci asteptati sa va expire contractul de munca, ceea ce ar dura mai mult decat un preaviz.

Contractul nou il puteti semna oricand, legal puteti realiza inclusiv cumul de functii in baza art. 35 din Codul muncii republicat. Intr-o astfel de situatie va trebui sa declarati functia de baza pentru ca anumite drepturi precum deducerea personala si tichetele de masa se acorda numai pentru functia de baza.


Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu Marius Ion adriana iancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024