ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM in perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Avem doi angajati (zidari) cu CIM pe perioada nedeterminata din 15.05.2013, (deci inca in perioada de proba) care ne-au sunat saptamana trecuta (duminica seara) ca ei nu mai vin la lucru pe motiv ca pleaca din tara. Nu au facut cerere de preaviz, nu au facut cerere de lichidare, nu mai am cum sa dau de ei caci nu mai raspund la telefon iar colegii spun ca au plecat la lucru in strainatate, intradevar. Pur si simplu au plecat. Am dori sa stim cum sa procedam sa incheiem contractele de munca: articol lege/ procedura, avand in vedere ca nu am mai avut un asemenea caz.

Multumim!

Adaugata in: Contract de munca
Elena Popa
 User  Elena Popa
a intrebat la 03 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Popa
 User Elena Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Iul. 2013
Multumim, pt raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iul. 2013
In perioada de proba sau la finalul ei nu au nevoie de preaviz, dar ar fi trebuit sa va dea o notificare scrisa pentru incetarea contractului. Altfel nu este legala incetarea, pentru ca nu aveti dovezi ale initiativei uneia dintre parti si comunicate celeilalte. Ati putea opera o incetare in temeiul art. 31 (3) din Codul muncii dar din pacate nu aveti document doveditor. Solutia in cazul de fata ar fi cercetare disciplinara, trebuia la telefon sa le spuneti ca nu le puteti inceta contractele pana cand nu va dau notificare scrisa. Din pacate va incurca pe dumneavoastra acest lucru. Incercati sa luati legatura cu cineva apropiat lor, persoane din familie, colegi sau cunostinte si sa transmiteti rugamintea de a vi se trimite notificarile de incetare de catre ei. Ca sa fiti in regula. Pentru moment insa, tot ce puteti face este sa le suspendati contractele de munca pentru absente nemotivate. Si daca nu reusiti sa dati de ei si sa incetati legal, prin documente, cereti ajutorul ITM sau chiar al instantei.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024