ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare contract individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce este de facut in cazul in care un salariat depune o cerere pentru incetarea contractului individual de munca conform art.55 lit b din C.M,si angajatorul nu este de acord decat cu preaviz de 20 zile sau mai exact accepta demisia,situatie care nu este acceptata de salariat.Ce se poate face in cazul prezentat?


Adaugata in: Contract de munca
Dana Ion-racoreanu
 User  Dana Ion-racoreanu
a intrebat la 27 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Radu
 User Irina Radu
a raspuns la intrebare la 29 Mar. 2013
Daca problema este numai dorinta angajatorului ca acel salariat sa mai ramana pe post o perioada de timp (20 de zile lucratoare), se poate inceta cu acordul partilor, dar se va stabili de comun acord data la care se va inceta contractul (nu imediat, ci in acel interval de timp, sau la finalul acestuia).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2013
Nu prea are ce face salariatul. Angajatorul nu este obligat sa accepte acordul partilor, caz in care daca doreste sa inceteze raportul de munca ii ramane doar varianta deciziei. Exceptie face doar situatia in care salariatul se afla in perioada de proba sau la finalul ei, caz in care poate solicita incetarea exclusiv prin notificare scrisa (in temeiul art. 31 (3) din Codul muncii republicat.

O eventuala concediere ar trebui sa aiba un temei si o cauza obiectiva, iar din cele relatate de dvs tind sa cred ca angajatorul nu este interesat sa desfiinteze postul, o solutie care ar putea ajuta salariatul dar tot ar fi necesar preavizul, pentru ca prin lege angajatorul este obligat sa il acorde intr-un astfel de caz.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024