ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un contract individual de munca pe perioada nedeterminata suspendat pana la data de 15.08.2012 (pentru concediu crestere copil). In aceasta perioada am angajat cu contract de munca pe perioada determinata alta persoana pana la 15.08.2012.
Intrebare: cand operez in Revisal incetarea contractului pe perioada determinata: pe 14.08.2012 sau pe 16.08.2012, avand in vedere ca 15.08.2012 este zi nelucratoare? Pentru incetarea suspendarii, decizia de reincepere o dau cu 15.08.2012 iar in Revisal o trimit in 19 zile lucratoare?
Multumesc anticipat.

Adaugata in: Contract de munca
Elena Pop
 User  Elena Pop
a intrebat la 07 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Aug. 2012
Incetarea suspendarii se face in ziua in care salariatul revine la lucru, conform deciziei sau a incetarii motivelor suspendarii Vedeti specificatiile tehnice ale Revisal. In plus, incetarea suspendarii are rolul de a reactiva contractul salariatului, acesta fiind unul din motivele pentru care incetarea suspendarii se opereaza in ziua imediat urmatoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2012
Pentru incetarea suspendarii CIM , in HG 500 din 2011 nu sunt prevazute termene de anuntare a ITM, dar recomandabil este ca dupa ce faceti decizia sa o inregistrati in REVISALsi cat mai curand posibil sa si transmiteti la ITM aceasta inregistrare

In ce priveste anuntarea incetarii CIM la ITM, aveti in vedere prevederea de la al.2 al art 56 din codul muncii la incetarea de drept a CIM ,la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat
Art. 56
(;;;;;
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)???j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2012
Incetarea contractului de munca are loc in ziua imediat urmatoare ultimei zile de lucru a salariatului. Astfel ca, daca ultima zi de lucru a salariatului este 15.08.2012, atunci incetarea va avea loc in 16.05.2012, data in care veti incheia decizia de incetare si o operati in Revisal. Termenul de 19 zile se aplica in cazul incheierii actelor aditionale, nu in cazul incetarii contractului de munca si nici a incetarii suspendarii.

Incetarea concediului de crestere copil are loc in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 1 an, 2 sau 3 in cazul copilului cu handicap, si in functie de optiunea salariatului in cauza. In ziua in care copilul implineste varsta conform optiunii exprimate prin cerere, salariatul se afla inca in concediu crestere copil si primeste indemnizatie asa cum prevede OUG 111/2010.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024