ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare suspendare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.

As dori sa ma ajutati cu o dilema, momentan ma aflu in concediu de crestere copil pana la data de 30.12.2012 cand implineste copilul 1 an, eu am gasit altceva de munca la alta societate, as vrea sa stiu daca este corect sa le cer incetarea suspendarii contractului de munca pentru cresterea copilului si de la aceeasi data si demisia cu acordul ambelor parti conform articolului 55 lit. b?

Si as vrea sa mai stiu daca firma ar putea sa imi refuze demisia conform art. 55 lit. b? Ar putea sa ma oblige sa imi dau demisia cu alt articol? Cum ar fi art. 79 lit. a ca sa stau in preaviz?







Adaugata in: Contract de munca
Andreea Sociu
 User  Andreea Sociu
a intrebat la 02 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Sep. 2012
Puteti solicita incetarea perioadei de suspendare oricand, este dreptul dvs. Inaintati o cerere scrisa angajatorului prin care soliciati reluarea activitatii.

Demisia nu are ca temei art. 55 litera b din Codul muncii, aceea este incetare prin acordul partii, angajatorul nefiind obligat sa aprobe o astfel de cerere. Daca angajatorul va refuza cererea privind incetarea prin acordul partilor, veti inainta o cerere de demisie in temeiul art. 81 alin. (1) din Codul muncii republicat, cu respectarea perioadei de preaviz negociata in contractul dvs. individual de munca. Respectarea preavizului in cazul demisiei este obligatorie, daca aceasta nu este inaintata in perioada de proba si daca angajatorul isi respecta angajamentele contractuale.

Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Odata cu republicarea codului muncii numerotarea articolelor a fost actualizata, art. 79 devenind art. 81.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024