ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am urmatoarea problema: am o salariata care a facut cerere de incetare a CIM-ului cu data de astazi. Ieri nu s-a prezentat la serviciu. Angajatorul este de acord sa-i inceteze contractul, insa numai cu respectarea celor 20 de zile de preaviz, dar angajata nu vrea sa respecte acest preaviz. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez, ce procedura trebuie sa fac si cu ce articol pot sa-i incetez contractul si cand? Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 03 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului pah crrn la 27 Iul. 2012
CIM inceteaza disciplinar daca se constata vinovatia. Astfel, dupa cercetare, incetati suspendare iar apoi CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pah Crrn
 User Pah Crrn
a raspuns la intrebare la 03 Iul. 2012
Va multumesc pentru raspuns, numai ca am o nelamurire: eu acum ii voi suspenda cim-ul pe motivul absentelor nemotivate, dar in momentul in care voi incepe procedura de cercetare disciplinara, ii voi suspenda cim-ul cu articolul de suspendare pe durata cercetarii disciplinare, iar cand aceasta se va incheia le voi inceta disciplinar cim-ul?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iul. 2012
Salariata dvs. lipseste nemotivat de la locul de munca, fara acordul angajatorului, caz in care ii puteti suspenda contractul de munca pe motivul absentelor nemotivate, suspendandu-se astfel si perioada de preaviz. Ulterior puteti declansa procedura de cercetare disciplinara conform Codului muncii republicat, prin care sa convocati salariata ca urmare a abaterii disciplinare constant in absentarea nemotivata de la locul de munca. Pentru derularea cercetarii disciplinare este necesar sa convocati in scris salariata, in convacare mentionand data, locul si ora la care ar trebui sa aiba loc cercetarea disciplinara. Comunicarea se considera insa efectuata numai dupa semanarea pentru primirea convocarii de catre salaraita in cazua. Daca salariata semneaza pentru primirea ei dar nu se prezinta la data si ora stabilite, puteti dispune direct sanctiunea disciplinara fara a mai parcurge procedura de cercetare disciplinara.

Art. 251 - Codul muncii republicat
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024