ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetarea contractului de munca fara respectarea preavizului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema in aceasta perioada. Sunt angajata pe functie de conducere cu preaviz de 45 zile lucratoare. Am primit o alta oferta pe care nu as vrea sa o pierd dar este necesar sa ma prezint la noul loc de munca in maxim 3 saptamani. Seful nu mi-a acceptat incetarea contractului cu acordul partilor, ba chiar m-a amenintat ca ma va da in judecata daca nu respect preavizul. Care ar putea fi urmarile in cazul in care nu ma mai prezint la munca si nu respect preavizul si ce castig ar putea avea ei in cazul in care pierd eventualul proces?
In plus lucrez 2 week-enduri pe luna si as vrea sa stiu, in cazul in care pe contractul de munca este mentionat ca programul este intre orele 08.30-17.30 sau 10.00-19.00, fara a fi mentionat si de luni pana vineri, acest lucru poate fi sanctionat printr-o eventuala plangere la itm? mentionez ca pentru program de sambata si duminica, intre 08.30-15.30 am liber vineri, inaintea week-endului lucrat, si jumatate de zi luni, dupa week-endul lucrat. Cum as putea dovedi si faptul ca salariul din contract este mai mic decat ceea ce primesc in mana, deci nu este declarat tot salariul? precizez ca nu primsc salariul pe card si de mai mult de 6 luni nu am semnat niciun stat de plata-acest lucru este legal?

Bg A
 User  Bg A
a intrebat la 28 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2014
Daca nu respectati perioada de preaviz angajatorul poate fie sa declanseze cercetare disciplinara, in urma careia sa dispuna concedierea disciplinara, temei care pe viitor s-ar putea sa va dezavantajeze; fie sa va actioneze in judecata pentru prejudiciul cauzat ca urmare a absentarii de la locul de munca. Este litigiu de munca.

Munca in weekend trebuie compensata cu spor de weekend negiciat prin CCM sau CIM, in functie de caz, iar angajatorul trebuie sa va acorde alte doua zile libere consecutive drept repaus saptamanal. Daca nu s-a intamplat astfel atunci aveti un avantaj, pe baza caruia puteti demisiona in temeiul art. 81 (8), fara preaviz, ca urmare a nerespectarii obligatiilor contractuale de catre angajator. Puteti depune si plangere la ITM, daca apare in pontaj sau iese la iveala la control ca lucrati si in weekend, nefiind respectat astfel repausul saptamanal cuvenit, angajatorul poate fi sanctionat contraventional.

Nu este obligatoriu sa semnati state de plata, decat daca salariul il luati in mana si nu pe card.

Puteti incerca sa purtati o discutie cu angajatorul nou sa ii explicati care este situatia, sa gasiti o solutie amiabila, sau sa incercati un cumul de functii pe perioada ramasa pana la incetarea contractului actual, urmand sa ramaneti doar cu noul contract.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024