ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetarea contractului individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un unchi pensionar care este si angajat ca sofer in cadrul primariei cu contract pe perioada nedeterminata, cred ca la norma de 4 ore zilnic, iar primarul actual i-a trimis prin posta o dispozitie de incetare a contractului de munca in baza art.56, alineat 1, litera c) din codul muncii. Va rog sa-mi spuneti daca in baza articolului de mai sus angajatorul poate dispune incetarea unilaterala a contractul individual de munca daca acesta este valabil, postul respectiv nu se desfinteaza si stiind ca angajatul este deja pensionar. Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Tiron Antonel
 User  Tiron Antonel
a intrebat la 24 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Muresan Onisim
 User Muresan Onisim
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2013
Unchiul d-voastra nu are vizite medicale facute la zi care prevad efectuarea la o perioada de 6 luni pentru conducatorii anuto caretrasporta persoane ( deoarece el este conducatorul microbuzului scolii , transportand elevi ) deoarece el este bolnav cu mai multe pre-infarcturi , dovedind aceasta multele internari in spital cu diagostic bine stabilit . Sau daca a avut aceste atestari CINE a putut sa i le dea legal .
Atestatul pentru persoane il are la ZI ?
Avizul PSIHOLOGIC ?
El a fost angajat de celalalt primar atunci fiind facute mai multe sesizari din partea parintilor care nu au fost de acord sa-si incredinteze viata copiilor lor pe mana acestui om bolnav .
Cum a fost posibila activitatea lui pana acum ?

Un reprezintant al parintilor elevilor din Rebrisoara . MURESAN ONISIM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Aug. 2013
Incetarea contractului de munca, cu exceptia celei prin acordul partilor, se dispune unilateral, indiferent cine o initiaza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Daca era pensionar la momentul angajarii atunci incetarea nu este corect dispusa in baza acestui temei. Desfiintarea postului se face in baza art. 65 din Codul muncii, este alt temei de incetare. Daca insa unchiul dvs s-a pensionat pe parcursul derularii raportului de munca, atunci angajatorul a procedat corect pentru ca potrivit art. mentionat contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare sau la indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta, in functie de caz.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Incercati sa aflati in ce situatie se afla unchiul dvs. si in functie de acest lucru el poate decide daca depune sau contestatie in instanta de judecata asupra deciziei primite. Termenul de contestare este de 45 de zile de la comunicarea ei, la Tribunalul de care apartine in functie de domiciliul stabil. Aceste elemente trebuie sa se regaseasca in continutul deciziei.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024