ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrarea in revisal se poate face daca nu a fost inregistrata demisia?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Problema mea este ca angajatorul la care vreau sa merg mi se pare cam suspect. Transmiterea actelor le-am facut prin email. La fel am si semnat contractul si l-am trimis prin email cu motivatia ca el vrea sa-l inregistreze in REVISAL. Angajatorul meu curent nu cred ca a inregistrat demisia in revisal. Intrebarea mea este daca angajatorul unde as fi vrut sa merg eu poate sa ma inregistreze in REVISAL cu contractul acela scanat si daca se poate considera acel contract valabil. Eu vreau ca sa nu ma mai duc la el in urma suspiciunilor mele dar nici nu as dori sa figurez la ei ca angajat pentru o zi. Va rog sa ma ajutati in acest sens sa inteleg si eu legislatia.

Roby Lity
 User  Roby Lity
a intrebat la 12 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Roby Lity
 User Roby Lity
a raspuns la intrebare la 14 Dec. 2014
Si in acest caz daca nu am semnat contractul in original pot suferi abatere disciplinara?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Dec. 2014
Demisia nu se opereaza in Revisal, in primul rand. Odata inaintata angajatorului, acesta o va inregistra intern in registrul de documente de personal sa intrari - iesiri, depinde cum este el organizat. Iar dupa ce finalizati perioada de preaviz contractuala angajatorul va intocmi o decizie de incetare a contractului si pe aceea o va opera in Revisal.

Referitor la contractul semnat, contractul ar trebui semnat in original de ambele parti, dar este in regula si trimis scanat ca sa va poata opera contractul in Revisal in termenul legal. Contractul de munca trebuie semnat si introdus in Revisal, apoi transmis catre ITM inainte de data inceperii efective a lucrului de catre salariat, conform Codului muncii. Cereti-i si un exemplar al contractului de munca in original semnat si de el. Daca ambele parti ati semnat contractul de munca atunci el produce efecte juridice iar neprezentarea la lucru in data prevazuta in document pentru inceperea activitatii este abatere disciplinara si va atrage o cercetare si o posibila concediere disciplinara. Ceea ce va putea aduce efecte negative pe viitor, la alti angajatori, pentru ca va aparea in adeverinta de vechime.

Solicitati o incetare a lui prin notificare scrisa in baza art. 31 (3) din Codul muncii daca in contract exista o perioada de proba si transmiteti notificarea noului angajator cu conformare de primire.

Art. 31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024