ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lucratori transfrontalieri Romania-Bulgaria


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Suntem 4 persoane cu cetatenia romana si domiciliul in Giurgiu-Romania, care lucram in cadrul unei companii cu sediul in Ruse-Bulgaria, pe malul celalalt al Dunarii, motiv pentru care facem naveta zilnic.
Intampinam probleme privind asigurarea de sanatate, nu vrem sa beneficiem de ea in Bulgaria, unde angajatorul ne plateste toate taxele, pentru a beneficia de asigurarea medicala, am depus formularul S1 la Casa de sanatate Giurgiu, ceea ce ne ofera consultatii, retete compensate, mai putin eliberarea unui concediu medical sau de maternitate. Luand legatura cu Casa de Sanatate, am primit ca raspuns, ca nu pot elibera concedii deoarece angajatorul nostru nu este o companie romaneasca. Fara concediu, nu ne putem modifica absenta la locul de munca, indiferent ca este vorba de cateva zile pentru o raceala, sau de 2 ani pentru un concediu de maternitate.
Avem ca varianta sa renuntam la formularul S1, depus la Casa de Sanatate si sa ne folosim asigurarea medicala in Bulgaria, lucru pe care niciunul din angajati nu il doreste.
Imprumuturile reprezinta un alt obstacol, in Romania nu putem face pentru ca figuram fara venit, iar in Bulgaria nu avem adresa de domiciliu.

Avand aceste dificultati pentru care nu am reusit sa gasim o solutie, ne-am gandit ca solutie la infiintarea unei noi companii in Giurgiu, unde noi sa fim angajati, iar acea companie cumva sa presteze servicii pentru compania bulgareasca si sa facem naveta in continuare. Insa am inteles ca dupa 6 luni, am fi obligati sa mutam noua firma pe Bulgaria...
Imi puteti spune va rog, daca stiti o solutie pt ca noi, in calitate de angajati sa figuram cu taxele in romania,sa beneficiem de indemnizatia pt concediu, de concediu dar sa putem face si un imprumut, dar sa putem avea in continuare aceeasi activitate in cadrul companiei bulgaresti?

Multumesc :)

Arabela Motan
 User  Arabela Motan
a intrebat la 21 Feb. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024