ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt angajata ca functionar in cadrul serviciului financiar contabiliate si am primit o decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca fisa postului se modifica, adica pe langa atributiile avute anterior s-a mai adaugat ca trebuie sa inlocuiesc casierul unitatii. Eu nu am fost de acord cu acesta ultima modificare (adica sa inlocuiesc casierul unitatii) instiintand conducerea unitatii in scris. In aceasta situatie se poate modifica CIM unilateral?
Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Irina Sararu
 User  Irina Sararu
a intrebat la 07 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Sep. 2012
Nu exista reglementat un astfel de spor, iar angajatorul nu este obligat sa il acorde. Inlocuirea unui salariat. Acest spor era prevazut in CCM la nivel national incheiat pe anii 2007 -2010, contract ce nu mai este in vigoare din 2011. Daca in contractul colectiv la unitate nu exista o astfel de prevedere (personal ma indoiesc ca angajatorul a preluat-o si mentinut-o), nu exista obligatia de a plati acest spor. Caz in care varianta ar fi incheiera unui contract pe perioada determinata sau acceptul scris, prin acord, al salariatului care inlocuieste casierul, cu toate conditiile de lucru. (salariul cuvenit).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului irina sararu la 18 Sep. 2012
Functia si felul muncii din CIM sunt acelasi lucu. Locul muncii nu are cum sa se modifice daca este vorba de un coleg al dvs care lucreaza in aceeasi unitate.

Modificarea poate fi facuta insa unilateral daca vorbim de delegare sau detasare. Nu insa daca este vorba de inlocuirea unui coleg. Fisa postului nu se modifica unilateral, ci prin act aditional, deci cu acordul ambelor parti. In fisa postului trebuie sa apara doar atributiile corepunzatoare postului din contractul dvs, nu si cele ale colegului care lipseste. Solutia ar fi cea sugerata de dna Ganea, si anume sa vi se incheie un al doilea contract pe langa cel existent. Angajatorul insa nu va poate forta, ar incalca principiul libertatii muncii prevazut in Constitutie si Codul muncii republicat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2012
Ca sa tineti locul casierului puteti incheia un alt contract prin cumul sau sa va acorde un spor pentru exercitarea unei functii suplimentare care de regula este de pana in 50% din valoarea salariului de baza al titularului de post.
Art. 35 din coduluncii republicat
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns userului irina sararu la 08 Sep. 2012
Art 41, alin. 3 din Codul Muncii:
Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.

In acest caz, angajatorul trebuie sa incheie un act aditional la contract (care se inregistreaza in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data modificarii) pentru ca se modifica 2 elemente din contractul individual de munca. Daca dumneavoastra nu sunteti de acord cu modificarile aduse, prin nesemnarea actului aditional, acesta se considera nul contractul ramanand valabil in forma initiala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Sararu
 User Irina Sararu
a raspuns userului Mariana Bunta la 08 Sep. 2012
Functia si salariul nu se modifica in schimb se modifica felul muncii si locul muncii, adica din functionar la contabilitate angajatorul ma obliga sa tin locul casierului. Ce pot sa fac in situatia aceasta?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 07 Sep. 2012
Modificarea CIM se poate face prin act aditional ce trebuie semnat de ambele parti (angajator si salariat). Modificarea fisei postului nu implica si modificarea contractului, asta doar daca nu se modifica si functia pe care ati fost angajata. Prin fisa postului sunt specificate atributiile postului in cauza, dar pe langa aceste atributii seful dvs direct poate introduce si alte sarcini de serviciu, bineinteles conform prevederilor legale.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024