ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare contract


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat pe perioada nedeterminata timp de 1 an si jumatate. La un moment dat, fara nicio explicatie, contractul meu mi-a fost schimbat in perioada determinata de 3 luni. Dupa aceste 3 luni am fost dat afara pe motiv ca mi-a expirat durata contractului modificat. Intrebarea e...are voie angajatorul sa transforme un contract pe perioada nedeterminata in perioada determinata?

Adaugata in: Contract de munca
Bogdan B
 User  Bogdan B
a intrebat la 27 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2012
Un contract incheiat pe perioada nedeterminata nu poate fi transformat in contract pe perioada determinata, o astfel de procedura este ilegala. Contractul de munca se inchie pe perioada nedeterminata, iar in situatiile de exceptie prevazute de codul muncii poate fi incheiat pe perioada determinata. Pentru o asffel de modificare insa, ar fi trebuit ca primul contract sa inceteze si sa vi se intocmeasca un nou contract pe perioada determinata. Incetarea trebuia sa aiba o baza legala, fie desfiintarea postului, fie abatere sau necorespundere profesionala, demisie, acordul partilor etc. La baza incetarii trebuia sa stea o decizie, un document justificator. Facati o sesizare cat mai repede la ITM si pregatiti-va si pentru eventualitatea in care ar trebui sa ajungeti in instanta pentru a dovedi ilegalitatea acestei modificari. Cu atat mai mult cu cat ea este facuta fara acordul dvs, presupun ca prin utilizarea unei semnaturi false, angajatorul a comis o fapta penala pentru care risca inchisoare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024