ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificarea CIM pe durata determinata in sarcina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt insarcinata si ma confrunt cu urmatoarea situatie mai jos prezentata.
Colegii de la HR doresc ca eu sa semnez un act aditional revenirea de la programul full time la programul part-time cu data de 1 iulie 2014, cu toate ca actul aditional semnat pe perioada determinata expira la 1 septembrie 2014, de drept.

M-am angajat cu CIM part-time pe perioada nedeterminata iar din septembrie 2013 mi s-a modificat contractul pe perioada full-time timp de un an de zile, neschimbandu-se functia, cu toate ca am tinut locul unei colege plecate in concediu de crestere copil. In luna noiembrie am ramas insarcinata si am avut o sarcina cu complicatii, am fost nevoita sa intru in concediu medical de la sfasitul lunii ianuarie, si urmeaza sa intru in prenatal, data probabila a nasterii fiind 20 iunie 2014.

Colegii de la HR au insistat sa semnez acest act si sincer nu sunt sigura daca sa il semnez sau nu.
I-am intrebat daca ma dezavantajeaza cu ceva, fie la post natal, fie la indemnizatie, si ei mi-au zis ca nu. De asemenea, doresc sa precizez si ca daca nu as fi ramas insarcinata, cel mai probabil, eram concediata, intrucat si celelale colege din strainatate ce au fost pe acelasi post cu mine, au fost concediate ca urmarea a desfiintarii posturilor.

Va rog sa imi dati un sfat!

Multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Anca Vlaicu
 User  Anca Vlaicu
a intrebat la 29 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Anca Vlaicu la 02 Mai. 2014
Nu se semneaza act aditional pentru cumul de functii, nu pot fi derulate doua functii pe acelasi contract, este ilegal. Modificarea normei de lucru se face numai cu acordul partilor si pentru postul ocupat prin respectivul contract. Daca este vorba de un cumul de functii trebuia sa aveti un alt contract de munca, cumul de functii asta inseamna. Cate un contract, cu fisa postului si salariul corepunzator functiei, pentru functii diferite, si nu un singur contract cu norma intreaga. Actul aditional nu expira, el aduce o modificare unui element contractual. Iar readucerea elementului la forma anterioara se face pe baza altui act aditional la contract cat timp in cel initial nu este trecuta o perioada limitata pentru care se aplica aceasta masura. Eu va recomand sa mergeti catre ITM pentru ca ceva nu este in regula acolo si legea nu este pusa in aplicare in mod corect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca Vlaicu
 User Anca Vlaicu
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Mai. 2014
Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti inca o data, intrucat, cei de la HR imi spun ca eu am inteles gresit.

Ei de fapt, ar dori revenirea mea la programul de part time dupa ce nasc, astfel incat actul sa intre in vigoare la 1.07.2014. Ei spun in continuare ca nu ma influenteaza cu nimic revenirea la acest program part-time, mai ales ca va intra in vigoare dupa nastere.
Actul aditional semnat pentru full-time e cumulare de functii si ar expira la 01.09.2014, de drept.

Imi mai puteti da un sfat daca e ok sa-l semnez sau nu, va rog?

Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca Vlaicu
 User Anca Vlaicu
a raspuns userului Anca Vlaicu la 01 Mai. 2014
Scuze. Le-am cerut acest calcul si nu vor sa imi raspunda. Nu voi semna actul. Va multumesc inca o data!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca Vlaicu
 User Anca Vlaicu
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Mai. 2014
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Se poate sa fi fost vorba de cumul de functii, dar nu in acest caz nu inteleg de ce s-a modificat doar durata muncii si salariul. Ei vor ca eu sa semnez acest act aditional de revenire la part time, pana ce nasc. Daca il semnez, acest act ar fi intrat in vigoare la 1.07.2014, inainte de data preconizata a nasterii. Ei doresc sa imi spuna de ce e graba asta. Acum ma simt putin neindreptatita intrucat le-am cerut de 2 saptamani un calcul pt perioada de prenatal s i ipost natal,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2014
Contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata nu poate fi modificat in contract pe durata determinata, este ilegala aceasta masura si nici programul Revisal nu permite o astfel de modificare. Verificati sa nu cumva sa fi fost vorba de un cumul de functii pe o perioada limitata. Daca nu este asa, sesizati ITM. Contractul pe perioada determinata se incheie numai in situatiile permise de lege, fara acelea el trebuie sa ramana pe perioada nedeteriminata, asa cum a fost incheiat initial.

Puteti refuza semnarea actului respectiv, angajatorul nu poate forta modificarea normei de lucru impotriva vointei dvs si cat timp nu ii permite legea sa faca acest lucru. Din nou, este o situatie abuziva. la indemnizatie va poate afecta daca lucrati cu jumatate de norma pana sa intrati in medical, pentru ca va scade salariul si implicit indemnizatia de maternitate, si ulterior cea pentru crestere copil. Drepturile in sine se vor acorda in continuare, dar se va resimti norma in venitul incasat. Vechimea si stagiile de cotizara vor merge in continuare, insa cel pentru somaj va fi afectat.

Depuneti o plangere la ITM, asa cum va sugeram mai sus, si solicitati un control cat mai curand pentru neregulile aparute. Si puteti refuza semnarea actului, legal nu au cum sa actioneze impotriva dvs ca urmare a refuzului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024