ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificarea contractului individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 8 ore pe zi. Cei de la serviciul personal - juridic au intocmit un act aditional la contractul de munca in care specifica faptul ca: partile convin ca programul de munca sa ramana de 8 ore pe zi, dar salariul se diminueaza la 800 lei brut. Nu am fost sanctionat si nu am abateri. Nu am semnat acest act aditional, dar persoana de la serviciul personal mi-a spus ca, chiar daca nu semnez ea poate sa opereze acest act. Am inteles ca fac acest lucru pentru a te determina sa devii persoana fizica autorizata si sa inchei contract cu ei; astfel poate sa-ti dea diferenta de salariu. Se poate acest lucru ? Daca nu semnez actul aditional pentru ca nu vreau sa devin PFA, poate sa ma concedieze sau sa micsoreze salariul ?

Adaugata in: Contract de munca
Ovidiu Ispas
 User  Ovidiu Ispas
a intrebat la 11 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2012
Angajatorul nu va poate obliga sa deveniti PFA, este o optiune strict persoanala si nu una fortata de terti.

Modificarea salariului de incadrare se poate face numai prin act aditional sau decizie, atunci cand este vorba de abateri sau acte normative ce impun modificarea lui. Daca nu se aplica ultimele variante, este obligatorie intocmirea unui act aditional si semnarea lui de ambele parti pentru a intra in vigoare modificarea. Un astfel de act aditional nu poate fi operat daca nu il semnati. In cazul in care angajatorul opereaza o astfel de modificare, fara ca dvs sa fi fost de acord cu ea si sa fi semnat actul aditional, nu este in regula. Se pune problema cine semneaza acest act aditional si ar putea fi vorba chiar de fals in acte, fapta considerata penala si care poate fi sanctionata chiar cu inchisoare. Refuzul dvs de a semna actul aditional nu ar trebui sa va creeze probleme pe viitor.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024