ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificari inregistrari in REVISAL, plata cu ora profesori


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am mare nevoie sa-mi spuneti cum este corect sa procedez in urmatoarea situatie:

Avem profesori care pe langa norma de baza mai au si o fractiune de norma plata cu ora; din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii ITM la ISJ ni s-a spus ca in REVISAL inregistram norma de baza (salariul brut care reprezinta sal de incadrare din L63 plus sporurile care intra in sal de baza - conducere, dirigentie, gradatie de merit, stabilitate , doctor, vechime) si separat evidentiem celelalte sporuri ex. spor de zona, CPF.
In ceea ce priveste plata cu ora ni s-a spus sa intocmim un alt CM in care sa apara suma bruta lunara proportional cu norma stabilita pt fiecare profesor.
Am o colega de la alta scoala care a procedat astfel, eu am CM numai pe incadrarea principala; aceasta mi-a spus ca a vorbit cu o doamna de la ITM si surpriza i-a spus ca nu e tocmai corect sa se faca 2 CM aceluiasi salariat , dar nici nu a infirmat ca nu ne-ar fi spus reprezentantii ITM sa procedam astfel; ne aflam in situatia in care avem impresia ca nici la ITM procedura nu este tocmai foarte exacta, punandu-ne pe noi cei care operam intr-o situatie destul de dificila.

Deja eu care am 84 de angajati pe care i-am luat deja pe fiecare in parte incepand cu data de 01.08.2011 de cand s-au inceput inregistrarile in REVISAL si pana n in prezent pentru ca au fost inregistrati gresit cu sal de incadrare + toate sporurile separat dupa aceea a trebuit sa reiau toate perioadele in care au survenit pana la zi; ca sa fac alte modificari trebuie sa-i reiau din nou;

Lamuriti-ne este corect sa intocmim 2 CM pe salariat sau nu? In cazul in care raspunsul este nu cum evidentiem in REVISAL sumele brute de la plata cu ore?

Ce vroiam sa mai intreb daca eu am reluat corectand greselile o perioada de ex din 01.08.2011 pana azi intervalele de vechimi au fost dublate cu cele cu salariile corecte. Ce si vroiam sa stiu daca putem cere la ITM sa ne ajute sa eliminam din inregistrarile din raportul pe salariat intervalele de vechimi cu salariile incorecte si sa ramana cele bune?
Astept cu interes raspunsul d-voastra



Adaugata in: Contract de munca
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 20 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2012
Nu stiu pe ce s-au bazat cei de la ITM cand au spus ca nu este corecta intocmirea a 2 CIM pentru acelasi salariat, Codul muncii permite acest lucru. Vedeti art. 35 din Codul muncii republicat.

Pentru plata cu ora incheiati un al doilea CIM si operati in Revisal brutul lunar, asa cum vi s-a comunicat. Este corect asa. Trebuie sa existe un contract in baza caruia acel profesor sa fie platit, alfel banii sunt platiti la negru, nu este legal acest lucru.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024