ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Noile coduri COR


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. De la 1 ian 2012 se va utiliza numai noua clasificare a Ocupatilor din Romania, aprobat prin ordinul 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS. Am inteles ca pentru angajatii a caror cod COR nu corespunde cu noul COR, nu este necesar incheierea unui act aditional, ci doar o decizie prin care se ia la cunostinta de modificarile codurilor. Intrebarea mea este daca va trebui o decizie zi individuala, atasata la dosarul personal, sau o lista cu toti salariatii a caror coduri au fost modificate, la nivel de intreprindere?
Va multumesc.

Ruxandra Dobra
 User  Ruxandra Dobra
a intrebat la 04 Sep. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viviana Serni
 Expert Viviana Serni
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2011
Potrivit art. 2 alin. 2 din Ordinul comun MMFPS / INS 1832/ 856 /2011, in vederea asigurarii tranzitiei de la vechea COR aprobata prin Ordinul nr. 138/1.949/1995, la noua COR aprobata prin prezentul ordin, cele doua clasificari vor fi utilizate in paralel pana la data de 31 decembrie 2011.

Pentru salariatii ce vor fi angajati cu 01.01.2012, in calitate de angajator aveti obligatia de a face incadrarea in functii/ocupatii potrivit Ordinului 1832/856/2011, de a inregistra in Registrul General de Evidenta a Salariatilor si apoi de a transmite CIM catre ITM in conformitate cu HG 500/2011.

Referiror la actul prin care se ia act de modificarea codurilor COR:
Actul aditional este un act de modificare a unui elemnt constitutiv al contractului individual de munca. Corespunzator fiecarui COR, exista functia fiecarui salariat, dar in contract figureaza functia si nu codul COR.

De aceea, opinez ca in cazul in care codul COR prevazut in CIM ale salariatilor existenti deja nu corespunde cu noul cod COR aprobat prin Ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS, este legala emiterea unei decizii intemeiate pe acest ordin, prin care, luand la cunostinta de modificarile intervenite, sa constatati modificarea codurilor COR corespunzator functiilor salariatilor in cauza.

Pentru actualizarea in REVISAL, Inspectia Muncii este institutia abilitata sa va puna la dispozitie o modalitate de transmitere informatica a modificarilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2011
Legea nu prevede ca angajatorul nu poate emite o singura decizie care sa cuprinda modificarile tuturor COR-urilor. In cazul in care insa e modifica functiile detinute de angajati, ar fi de preferat sa se intocmeasca un act aditional in conformitate cu ART. 17 alin. 4 din Codul Muncii republicat.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024