ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate inceta de drept un contract de munca pentru un pensionar cumulard


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt pensionar limita de varsta in baza Legii nr. 57/1992, art. 11, alin. (1), iar in data de 08.11.2006 am fost angajat prin concurs, iar angajarea s-a facut in conformitate cu prevederile art. 12, alin. (1) si art. 30, alin. (1) si (3) din Legea nr. 53/2003 ? Codul Muncii si, conform art. 94, alin. (1), lit. c) din Legea 19/2000, cumulul pensiei cu salariul fiind posibil doar dupa ocuparea postului prin concurs de catre o persoana care are calitatea de pensionar ( la institutii publice - primarie). In luna septembrie 2014 angajatorul (primaria) a dispus incetarea de drept a contractului de munca in temeiul art. 56, alin. (1), lit. c), din CM, care dispune ca ?la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, contractul de munca existent al celui in cauza inceteaza de drept?. Mentionez ca, contractul de munca a fost incheiat pe perioada nedeterminata.
Mai este posibila o astfel de incetare!? Daca nu, ce texte de lege sunt incidente?
O seara buna.

Preda Marin
 User  Preda Marin
a intrebat la 16 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Dec. 2014
Imi cer scuze, am redactat gresit pensia pe baza careia v-ati pensionat, este vorba de legea 57/1992 si nu legea 19/2000.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Dec. 2014
Daca angajatorul nu revine asupra acestei hotarari, megeti in instanta cu decizia primita si depuneti o contestatie in maxim 45 de zile de la comunicarea documentului prin semnatura de primire. Succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Dec. 2014
Cat timp sunteti deja pensionar pentru limita de varsta cu drept de cumul nu vad de ce ar mai aplica acel articol de lege angajatorul dvs., dupa parerea mea este un gest abuziv. Daca ati obtinut deja pensia pentru limita de varsta in baza legii 19/2000 se considera ca ati indeplinit deja conditiile de pensionare, deci nu se mai pune problema incetarii la data indeplinirii lor.

Incercati sa aveti un dialog cu cei care au dispus incetarea, eventual persoana care se ocupa de administrarea personalului sau juristul institutiei.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024