ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preluare companie de catre alta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doresc sa va adresez o intrebare ce tine de preluarea unei companii mari de catre alta. Ce se va intampla cu CIM ale angajatilor care din cate am inteles vor ramane in continuare - se vor prelua asa cum au fost ele infiintate de vechea companie sau se vor infiinta altele pe noua firma? In cazul in care noua firma nu are in structura functia pe care o detin la momentul actual ce se va intampla?

Multumesc,

Marilena Porumbel
 User  Marilena Porumbel
a intrebat la 20 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2013
Aveti in vedere urmatoarele prevederi pentru transferul colectiv al salariatilor.Nu se fac alte contracte sunt preluate de noul angajator
Legea 67 2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii al unitatii sau al unor parti ale acestora.
Art. 173 din codul muncii republicat
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024