ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prelungire cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, doresc sa fac o prelungire a unui cim care expira in data de 23.07.2012 (luni). Actul aditional de prelungire a acestui contract cu ce data il fac: 20.07.2012 (vineri) sau 22.07.2012 (duminica - zi nelucratoare)? In ce termen se va transmite modificarea in Revisal? Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Marin
 User  Mihaela Marin
a intrebat la 19 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului lili b la 20 Iul. 2012
Este o mica contradictie intre Codul muncii si HG 500/2011, diferena de 1 zi, in cazul actelor aditional. Respectiv, ar trebui sa il intocmiti teoretic in maxim 20 de zile de la data modificarii si sa il operati in 19. Eu recomand ca intocmirea sa fie facuta tot in 19 zile pentru a nu se ivi probleme.

Daca este vorba de o modificare pe baza unui act normativ, asa cum a fost cazul salariului minim, modificare se face la data la care angajatorul ia la cunostinta despre ea sau incepand cu data din actul normativ.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lili B
 User Lili B
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Iul. 2012
Va multumesc, d-na Popa.

Sincer, sunt putin bulversata, citind art. 17 lit. 5, nu stiu pana la urma cum este corect. Dvs. cum interpretati art. 17 ?

Va multumesc inca o data.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului lili b la 19 Iul. 2012
Actul aditional se intocmeste anterior expirarii contractului pe perioada determinata, cel tarziu in ultima zi lucratoare a salariatului. Se opereaza in Revisal in 19 zile lucratoare, la fel ca in cazul oricarui alt act aditional. In Revisal nu exista optiune pentru numar act aditional, numai pentru contract. In Registrul dvs intern, scris, treceti numarul imediat urmator din reghistru si data intocmirii lui. Nu stiu la ce 5 zile va referiti. Puteti intocmi act aditional si ulterior, insa numai in situatii exceptionale in care este necesara finalizarea unui proiect. program sau a unei lucrari, a carei data de finalizare se presupune ca o cunoasteti cand intocmiti actul aditional. Incercati insa sa nu abuzati de aceasta prevedere pentru a nu da motiv de suspiciune sau control. Incheiati actul aditional cel mai bine anterior expirarii, cel tarziu in ultima zi lucratoare a salariatului, ca sa il poata semna si el.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lili B
 User Lili B
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iul. 2012
Buna ziua,

Doamna Popa, am o nelamurire cu intocmirea actelor aditionale.De exemplu, unui angajat i se mai prelungeste contractul de munca incheiat pe durata determinata, sa spunem, incepand cu data 02.07.2012(exemplu). Atunci cand se intocmeste actul aditional, acolo unde scrie "incheiat azi.........." data trebuie sa fie tot 02.07.2012? dar la "nr act aditional"? Este gresit daca se scrie o data ulterioara, stiu ca erau max. 5 zile? Inteleg ca, la paragraful " isi produce efectele de la data de......." trebuie scrisa data de 02.07.2012, dar nu m-am lamurit cu celelalte.


Va multumesc anticipat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2012
Il puteti face si vineri, este in regula. Actul aditional se opereaza in Revisal in termen de 19 zile lucratoare, asa cum prevede HG 500/2011. Important este ca acesta sa fie intocmit anterior expirarii conform termenului contractual. Se poate incheia act aditional si dupa expirare, in cazuri exceptionale, insa va trebui sa puteti face dovada ca este vorba de un proiect / program sau lucrare care se va termina la data din contract asa cum apare in actul aditional de prelungire.

Art. 82
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024