ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, am contract de munca care inceteaza in data de 13.12.2012. Pana la acea data sunt in concediu medical, vreau sa intreb daca firma la care lucrez trebuie sa ma anunte ca nu mi se mai prelungeste contractul sau trebuie sa sun eu sa intreb.

Adaugata in: Contract de munca
Adriana Mihaela Pop
 User  Adriana Mihaela Pop
a intrebat la 10 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului adriana mihaela pop la 10 Dec. 2012
Angajatorul nu va poate obliga sa semnati niciun contract, nu are dreptul legal prin Constitutie si Codul muncii sa faca acest lucru. Daca indemnizatia de somaj a fost suspendata ca urmare a incadrarii pe o perioada mai mica de 12 luni da, puteti sa va reluati somajul la cerere, pentru perioada ramasa. concediul medical va suspenda perioada de somaj. In acest caz, in care veti figura in concediu medical din somaj, certificatul medical il prezentati catre ANOFM pentru plata indemnizatiei de catre ei, in termen de 24 de ore de la eliberare. Prezentarea se considera facuta si daca trimiteti prin fax sau prin posta, sau chiar prin e-mail, o copie a certificatului daca nu va puteti deplasa, iar dupa ce iesiti din concediu puteti prezenta certificatul in original.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Mihaela Pop
 User Adriana Mihaela Pop
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Dec. 2012
Multumesc pentru raspuns dar dupa data de 13.12.2012 angajatorul ma poate obliga sa semnez un nou contract sau pot cere sa-mi reiau inapoi indemnizatia de somaj pe perioada care a mai ramas?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2012
Contractul dvs de munca va inceta de drept pe perioada concediului medical. Veti primi o decizie de incetare emisa de angajator, fie prin posta cu recomandata, fie personal, dupa finalizarea concediului medical.

Angajatorul va plati concediul medical pana la incetarea contractului, Ulterior, pentru a putea primi in continuare indemnizatie va trebui sa mergeti la Casa de Sanatate cu dovada incetarii contractului de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024