ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o salariata ingrijitoare la o unitate scolara care a fost angajata pe perioada determinata de o luna tinand locul unei angajate care a avut CM suspendat - concediu medical; eu in REVISAL am inregistrat data inceperii si data de incetare a contractului dar am introdus o exceptie de la data incetarii ART. 83 lit. a (Inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva); am introdus aceasta exceptie in REVISAL si in CM cu perioada determinata incheiat cu angajata in ideea ca se intentiona prelungire duratei contractului daca salariata in CM nu va reveni la servici ramanand tot in CM, sansele de revenire la servici fiind reduse dat fiind situatia medicala a angajatei.

As dori sa va intreb daca am procedat corect si daca in acest caz mai trebuie sa prelungesc contractul de munca prin intocmirea uni act aditional (as dori si un model de act aditional sau ce ar trebui sa se stipuleze in acest act).

In cazul in care salariata in CM nu mai revine la serviciu dupa efectuarea CM (iesire la pensie in cazul de fata) i se poate inlocui angajatei CM cu durata determinata cu unul cu durata nedeterminata?

In cazul acestor angajari pe perioada determinata trebuie sa se ceara de la AJOFM documentele necesare?

Adaugata in: Contract de munca
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 14 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Sep. 2012
Da, ati procedat corect venind cu aceste explicatii dar tot va trebui sa faceti act aditional de prelungire a CIM, caz in care titulara postului prezinta concedii medicale in continuare:

ACT ADITIONAL Nr. ……
La contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr. …………. / …………..
Incheiat astazi, …………………., intre:

A. Părtile contractului
Angajator -Persoana juridică/fizică ..............................................................., cu sediul/domiciliul………………............, inregistrată la registrul comertului din ……………………, sub numărul…………………....., cod fiscal…………….......... telefon ………………….., reprezentată legal prin ……………………………, in calitate de ................................................
şi
salariatul/salariata – d-nul / d-na………...................................................................................................., domiciliat(a) in localitatea ................................., str. .............................................................nr. ....... bl ……….sc…….ap………et………… judetul .....................……, posesor al actului de identitate BI /CI / Paşaport seria ............, nr. ........…., eliberat de ...................... la data de .......................CNP ……………………………......autorizatie de munca/permis de sedere in scop de munca, seria …… nr. ………. din data……………… am incheiat prezentul contract individual de muncă in următoarele conditii asupra carora am convenit:


In temeiul art. 17 (5) coroborat cu art. 41 (1) din Legea nr. 53 / 2003, partile
hotarasc:
1. Se modifica elementul durata contractului individual de munca
………Se prelungeste de la data ................................ pana la data…………………………
………………………………………………………………………………………………
1. Se modifica elementul …concediu de odihna
……………de la ...... nr zile lucratoare la ................nr. zile lucratoare ............. …………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………
1. Se modifica elementul ……………………………… al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: ………………………………………………
………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………
Prezentul act aditional a fost incheiat in 2 exemplare, cate un exemplar pentru fiecare parte, urmand sa – si produca efectele incepand cu data de ………………….. .

ANGAJATOR, ANGAJAT,

La expirarea termenului pentru care a fost incheiat , va inceta contractul individual de munca. Postul salariatei care se va pensiona pe caz de boala, se va vacanta si asa se va putea incheia alt contract de munca pe perioada nedeterminata.Aveti in vedere si art de mai jos
Art. 86 din codul muncii republicat
(1) Angajatorii sunt obligati sa informeze salariatii angajati cu contract individual de munca pe durata determinata despre locurile de munca vacante sau care vor deveni vacante, corespunzatoare pregatirii lor profesionale, si sa le asigure accesul la aceste locuri de munca in conditii egale cu cele ale salariatilor angajati cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(2) O copie a anuntului prevazut la alin. (1) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.

La angajari nu aveti obligatii fata de AJOFM decat in cazul in care angajati someri cand se solicita repartitie de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024