ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prelungiri succesive - contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt angajata intr-o companie din septembrie 2010 cu contract de munca perioada determinata. Initial a fost un contract pe 6 luni pana in februarie 2011, dupa care a fost prelungit din martie pana in decembrie 2011, iar acum din 1 ianuarie pana pe 30 iunie 2012. Vreau sa stiu dupa cat timp firma este obligata sa-mi modifice contractul intr-unul pe perioada nedeterminata. Ar putea acum sa mai faca o prelungire din 1 iulie tot pe perioada determinata? Am auzit ca poate exista situatia in care, pentru a nu trece pe contract nedeterminat, pot sa incheie un contract pe perioada determinata la ceva timp dupa ce a fost incheiat ultimul. Adica, ar avea voie sa faca o noua prelungire pe perioada determinata din 2 iulie spre exemplu, pentru a nu exista continuitate din 1 iulie? Ma intereseaza cat ar trebui sa mai astept pentru a trece pe contract nedeterminat si ce tertipuri ar putea sa foloseasca firma pentru a evita asta si a ma pastra pe contract deterrminat.

Adaugata in: Contract de munca
Cristina Alina
 User  Cristina Alina
a intrebat la 06 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2012
Firma poate sa va prelungeasca CIM de mai multe ori in interiorul celor 36 de luni.
Numai in cazul contractelor de munca de sine statatoare, incheiate succesiv pe durata determinata, nu pot fi mai mult de 3 ,

art 82 din codul muncii republicat
4 Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
5 Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2012
Din datele prezentate de dumneavoastra reiese ca ati semnat deja cu angajatorul actual 3 contracte succesive pe perioada determinata. Ceea ce inseamna ca angajatorul nu mai poate incheia un al patrulea contract pe perioada determinata cu dumneavoastra. Durata maxima a unui contract pe perioada determinata, in cazul in care vorbim de contracte succesive, nu poate depasi 12 luni asa cum prevede codul muncii republicat. Daca insa contractul de munca incheiat initial pe perioada determinata a fost prelungit inainte de expirarea conform termenului inscris in contract, atunci vorbim doar de prelungirea duratei lui si nu de contracte succesive. Un contract pe perioada determinata poate fi prelungit de cate ori se doreste, insa fara a depasi perioada de 36 de luni, prevazuta de codul muncii. Astfel, daca se aplica a doua varianta, respectiv daca vi s-a prelungit contractul inainte de a expira, nu este nimic ilegal. Angajatorul poate prelungi durata pana la 36 de luni, iar daca inlocuiti un titular de post al carui contract este suspendat, perioada poate depasi 36 de luni, pana la revenirea titularului.

Angajatoul nu are obligatia sa va incheie contract pe perioada nedeterminata dupa expirarea celui incheiat pe perioada determinata. El va decide daca va continua raportul de munca prin incheierea unui contract pe perioada nedeterminata, in functie de nevoia companiei pe postul respectiv sau de alte criterii de selectie stabilite intern.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024