ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Proiecte europene vs. CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Suntem angrenati in 10 proiecte cu finantare europeana, fiecare cu termene proprii de derulare. Trebuie anuntat la ITM ceva?
Am mai lucrat anterior in cadrul unui proiect european, singura conditie impusa la vremea respectiva de ofiterul de proiect a fost ca angajatii sa nu faca ore suplimentare in cadrul proiectului, si atunci s-a redus norma de lucru intern, cu pastrarea beneficiilor financiare conform normei de 8h/zi, iar pt proiect s-a incheiat un cim determinat cu diferenta de ore.

Altii am inteles ca lucrau doar in baza unei simple decizii de constituire a echipei de proiect.

As dori mai multe informatii.

Adaugata in: Contract de munca
12 Oana
 User  12 Oana
a intrebat la 31 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
12 Oana
 User 12 Oana
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Nov. 2012
Acum am vazut ca am tastat gresit,  ziceam CA pentru proiect s-a facut act aditional cu diferenta de ore.

Din pacate, lucrul pe fonduri europene presupune ca toate aprobarile sa fie date de ofiteruld e proiect, iar la momentul respectiv, am convenit cu acesta sa impartim CIM-ul fiecaruia in 6+2 h proiect, 4+4 h proiect, ca sa nu avem ore suplimentare pe proiect si sa pierdem finantarea, un aspect pe care codul muncii nu l-a avut in vedere.

Daca este sa admit ipoteza dv, in cazul in care eu lucrez in 5 proiecte europene, practic am 6 CIM-uri in derulare pe o perioada de 3 ani, de acord? si daca pentru fiecare CIM mi se trage CASS, fond somaj, etc, de ce nu as beneficia si de toate drepturile aferente, aia inseamna 20 zile CO * 6 CIM = 120 zile CO/an, prima vacanta 1000 brut sa zicem * 6 CIM = 6000 lei brut pe an numai primele de vacanta, daca mai am si 2 copii iar firma ofera de sarbatori cadouri pentru copii eu primesc de 6 ori mai mult pentru fecare copil macar de 2 ori pe an; Si daca anul are 365 zile, - 120 zile CO aferente celor 6 CIM-uri, se cheama ca eu mai muncesc in jur de 100 zile - 365 - SL - SD - CO, probabil ca ajung la 100 zile lucratoare pe an timp de 3 ani, corect nu-i asa?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului 12 oana la 01 Nov. 2012
Intr-adevar, in cazul dvs nu pot fi platite ore suplimentare pentru ca nu este legala desfasurarea lor, contractul fiind cu timp partial.

Se poate face un CIM nou, daca difera activitatea de cea din functia de baza, dar se poate la fel de bine presta activitatea pe acelasi CIM daca are legatura cu functia ocupata.

Pe acelasi contract de munca nu pot figura doua norme diferite, ar trebui sa aveti doua contracte pentru acest lucru.

Daca se incheie un contract nou, da, se face o fisa de post aferenta. Este anexa obligatorie la contractul de munca. Daca atributiile tin de pozitie pe care o ocupati deja dar nu le-ati avut pana acum, se poate modifica fisa actuala.

Numai daca sunt contracte diferite sau daca se incheie acte aditionale care sa modifice elementele contractuale, se opereaza in Revisal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
12 Oana
 User 12 Oana
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Oct. 2012
Buna ziua,
Am CIM pe perioada nedeterminata. In paralel fac parte din echipa de implementare a partenerului, in cadrul unui proiect european. Din cate stiu eu, si experienta pe proiectul anterior, UE nu plateste orele suplimentare, acestea nefind cheltuiala eligibila. In contextul unui proiect anterior in care am lucrat, s-a facut AA ca pe perioada proiectului, norma de lucru va fi de 6h/zi pt firma - pastrand nivelul saarial aferent normei intregi si 2h/zi pe proiect cu salarizarea distincta. Nu s-a pus la vremea aia accent pe revisal, si privind retrospectiv, nici nu-i vad rostul, il consider un ...moft, mai mult al celor din UE, pentru ca la nivelul firmei sunt in continuare aceleasi atributii si aceeasi salarizare, iar pontajele pe Phare trebuiau sa afiseze un interval orar din cadrul programului de lucru.
Intrebarea mea mai mult asta viza:
1. Se face un CIM special nou, pentru activitatea pe acest proiect european, care merge in paralel cu CIM-ul de baza?
2. Se face doar AA, in care se specifica clar intervalul orar de lucru pt postul de baza, si pentru proiectul european, si salarizarile aferente?
3. Se face o fisa de post separata pt activitatea in cadrul proiectului, sau este suficienta o anexa la fisa de post actuala, cu specificarea ca pe perioada derularii proiectului voi avea si alte activitati/responsabilitati?
4. Se anunta in revisal? Daca as lucra in paralel la 5 proiecte, cate 1h/zi per proiect, ar trebui anuntat in revisal fiecare contract ? Pentru ca din experienta proiectului anterior, salarizarea nu se face in baza numirii echipei de proiect, ci si a unor acte aditionale/contracte/state de plata.

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Oct. 2012
Ma refer la contractul de munca, aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 36 de luni in cazul in care este incheiat pe perioada determinata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2012
Depinde cum sunteti incadrata. Daca aveti un contract individual de munca incheiat, atunci acesta trebuie inregistrat de angajator in Revisal si transmit registrul catre ITM, pentru a fi astfel inregistrat contractul in baza lor de date. Daca aveti alt tip de contract (prestari servicii, de exemplu), atunci inregistarea lui se face la ANAF si se depune anual o declaratie de venit pentru anul anterior. Se poate incheia CIM pe perioada determinata, este ok si asa, cu atat mai mult cu cat este vorba de proiect european, limitat in timp. Cu conditia ca durata lui a nu depaseasca 36 de luni.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu alexei delimart violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024