ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat in Germania trei luni cu contract de munca, in fiecare luna ar fi trebuit sa primesc salariu in data de 10 ale fiecarei lunii. Prima luna au fost corecti, in a doua luna am primit salariul cu 12 zile intarziere, iar acum m-am intors in tara in data de 11/03/2013, trebuie sa prmesc salariul si azi 25/03 dupa nenumarate telefoane am primit doar promisiuni, cine ma poate ajuta? Firma asta are multe secrete si as dori sa le descopar pentru ca sunt secrete periculoase. Cand cineva isi ascunde identitatea si se prezinta doar cu prenumele nu e corect , cand ai nevoie de ceve din strainatate ca sa mai intimpla nici macar familia care ai plateste nu cunoaste identitatea acestor persoane si cand ascunzi identitatea ascunzi mai multe, problema este cum imi recuperez salariul din martie ca desi am un contract nu stiu metoda, sau persoana care ma poate ajuta .

Viorica Tatu
 User  Viorica Tatu
a intrebat la 25 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorica Tatu
 User Viorica Tatu
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Mar. 2013
Va multumesc mult ,asa am sa fac ,va doresc toate cele bune si multa sanatate
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Viorica Tatu la 25 Mar. 2013
Personal imi suna a abuz din partea lor. Daca stiti numele angajatorului, nu al persoanelor cat cel pe care il mentionati la final, cel mai bine ar fi, pe de o parte sa verificati statutul firmei la ONRC si pe de alta sa sesizati Inspectorii ITM pentru ca intr-adevar nu vi s-au respectat drepturile. Acea suma de plata nu are nicio baza legala, nu ati urmat cursuri de formare profesionale initatie de anagajtor si platite de el ca sa vi se ceara aceasta suma in cazul unei plecari mai devreme de o anumita data. Foarte probabil sa fie necesara si o actiune in instanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorica Tatu
 User Viorica Tatu
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Mar. 2013
Am incheiat contractul cu firma si am fost detasata in Germania pe 3 luni ,am vorbit cu cel care mi-a facut contractul Adrian ,acestia se prezinta doarcu numele mic ,doamna care este in Germania este Ani si conform contractului trebuie sa primesc salariul in 10 ale lunii ceea ce s-a intimplat doar in Ianuarie ac., si in 12 martie m-am intors in tara si am sunt la telefon din doua in doua zile si primesc raspunsul ca dosarul meu este pe masa si se rezolva cam atit ,sunt 14 zile de cind ma rog de fapt pentru salariul meu de ce ? eu am lucrat si nu el sau sleata cu care lucreaza ca aceea doamna Ani cind am ajuns in Germania la prima ora m-a luat in primire ca sa imi intre bine in cap ca nu sunt in concediu si alte jigniri ,doamna o fi crezut ca sunt sclava ei .Nu sunt persoana care nu stie sa se descurce ,am 60 de ani ,am lucrat 35 sunt pensionara , m-am decurcat singura intodeauna dar acum ma depaseste ca nu stiu ce sa fac ca sa mi se vireze banii in cont .Raspunsul lor este sa astept dar cit si pina cind .Luna trecuta tot asa au intirziat 10 zile si doar cu amenintarea ca plec acasa si las asa am reusit sa primesc salariul ,dar bineinteles ca daca plecam acasa si nu respectam contractul eram obligata la plata a 800 de euro ca nu am resectat contractul .Dar aceasta firma ce obligatii are si de ce nu respecta contractul emis de ei SC HADRIANUS CLEAN SRL ,Sinicolaul Mare ,jud.Timis
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Nu stiu cu cine aveti incheiat contractul, daca acesta este semnat direct cu angajatorul din Germania sau cu unul din Romania, in functie de acest lucru stiti ce legi se pot aplica si din ce tara. insa nu imi dau seama cum ati semnat contractul de munca daca nu aveti numele angajatorului, sub ce forma apare el in contract si in ce calitate va plateste salariul?! V-as recomanda sa nu semnati oricum contracte si fara sa aveti datele respectivului angajajator, din acest punct de vedere vina va apartine, privind lipsa datelor complete. Ar fi trebuit sa nu acceptati contractul, din punctul meu de vedere.

Daca insa ati fost incadrata in Romania si ati fost detasata in strainatate, atunci puteti cere drepturile catre angajtorul dvs pentru ca in baza Codului muncii, daca angajatorul unde este detasat salariatul nu isi respecta obligatiile, atunci cel care a dispus detasarea va prelua obligatiile neduse la indeplinire de angajatorul unde v-ati desfasurat activitatea.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024