ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Refuz in cazul trimiterii intr-un loc de munca in afara orasului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am si eu o intrebare la dvs.
Eu sunt in concediu de odihna si vor acum sa ma trimita intr-un depozit din afara bucurestiului in comuna Chiajna fara nici un motiv. Firma nu ofera transport absolut deloc pentru angajati. Ce trebuie sa fac in acest caz foarte abuziv? Nu am lipsit absolut nici o data de la locul de munca, nu am avut reclamatii sau mustrari. Mentionez din nou ca la noi se fac abuzuri foarte multe (racneste la angajatul care nu vrea sa plece, te intimideaza in toate felurile. Ce trebuie sa facem in acest caz ?) In locul meu vrea sa aduca pe altcineva.
Multumesc anticipat,
Daniel.

Daniel Mihai
 User  Daniel Mihai
a intrebat la 29 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului daniel mihai la 30 Iul. 2013
Depuneti o sesizare la ITM. Fara un document aferente o modificare a locului de munca este ilegala, iar angajatorul nu va poate trimite sa desfasurati activitea in alta locatie decat cea din contractul de munca, fara un act prealabil. Chiar si in situatiile in care intervine protectia salariatului prin schimbarea locului de munca, acest lucru trebuie sa se reflecte intr-un document.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniel Mihai
 User Daniel Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2013
multumesc f frumos pentru raspuns..

ei , nu fac asa ceva deoarece , spun ca sunt costuri suplimentare si spun ca nu si permit sa faca asa ceva sa plateasca chieltuieli de transport, diurna.. dar , acest director pe mine nu ma inghite ..nu ma accepta .. iar pe acel baiat care la pus in locul meu a vrut sa il trimeata si pe el intr-un alt magazin si nu acceptat sa se duca intr-un alt magazin , si la pus in locul meu ,, ce trebui sa fac in acest caz.. ?

multumesc , anticiapt

mihai daniel
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2013
Daca vi se emite un Ordin de delegare in conditiile stabilite de Codul muncii republicat, nu prea aveti ce sa faceti. Trebuie sa dati curs acelui ordin daca nu aveti motive obiective pe baa carora sa puteti refuza (de exemplu concediu medical). Normal ar trebui platita o diurna pentru delegare si cheltuielile de transport.

Art. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Daca sunt numeroase drepturi incalcate la nivelul unitatii va recomand sa depuneti o sesizare la ITM. Fara interventia autoritatilor angajatorul nu poate fi tras la raspundere si foarte probabil situatia in sine va continua.

Alte intrebari despre Contract de munca