ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reluare activitate dupa concediul de crestere copil, de 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,momentan sunt in concediu crestere copil,fiul meu implineste 2 ani in 25.10.14.Vreau sa incep serviciul din data de 01.08.2014,doar ca nu la vechiul loc de munca,deoarece am gasit un alt job.Ce sfaturi imi dati si cum trebuie sa procedez in vederea lichidarii,angajarii si primirii stimulentului de 500lei pana la implinirea a doi ani ai fiului meu.Mentionez ca tatal nu mai locuieste cu noi de 6 luni si am facut cerere la astistenta sociala pentru a nu beneficia el de concediul o luna,cand copilul implineste 1 an si 11 luni.Multumesc anticipat

Daniela Daniela
 User  Daniela Daniela
a intrebat la 31 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2014
Depuneti o cerere de reluare a activitatii la angajatorul actual si odata cu aceasta inaintati si o cerere de demisie sau incetare cu acordul partilor. Aveti insa in vedere faptul ca angajatorul poate refuza cererea privind acordul partilor dar nu are voie sa respinga demisia, fiind obligat legal sa o inregistreze. In cazul demisiei va trebui sa efectuati preavizul negoiciat in contractul de munca.

Semnati contractul de munca cu noul angajator astfel incat sa aveti continuitate, ca sa nu pierdeti vechime. Acordarea stimulentului de insertie nu va fi afectata de schimbarea locului de munca decat in cazul in care in luna respectiva nu incasati deloc venituri profesionale impozabile. Dar daca apar cateva zile pauza de la un job la altul nu ar trebui sa aveti probleme privind stimulentul.

Acest drept il solictiati pe baza unui dosar prin care sa faceti dovada reluarii activitatii si realziarii veniturilor profesionale pana la 2 ani. Gasiti aici - http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm - detalii referitoare la termenele de depunere si documentele necesare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024