ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se acorda preaviz in cazul unui CIM cu timp partial ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
va rog frumos sa.mi dati un raspuns ptr. a rezolva o prb. Exista un salariat care are CIM cu timp partial de 2 ore. Cite zile se acorda drept preaviz in conditiile in care este angajat cu data de 05.04.2011 ?

Adaugata in: Contract de munca
Joana Coada
 User  Joana Coada
a intrebat la 14 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Dec. 2011
Preavizul acordat salariatilor in este acelasi in cazul tuturor salariatilor, indiferente de norma de lucru zilnica. Legea nu face diferentiere in acest sens. Asalariatii cu timp de lucru partial au aceleasi drepturi ca salariatii cu norma intreaga, asa cum prevede Codul Muncii republicat.

Art. 106
1 Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Astfel, chiar daca salariatul dvs are un program de lucru de 2 h/ zi, preavizul sau va fi cel stipulat in Legea 53/2003 - Codul Muncii, in functie de situatie.

Pentru demisie:

Art. 81
4 Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Pentru concediere:

Art. 75
1 Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c si d, al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

In cazul in care incetarea se face pe parcursul perioadei de proba, aceasta poate avea la baza doar o notificare scrisa, fara a fi necesara respectarea perioadei de preaviz.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024