ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se mai poate prelungi contractul de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intrebare anterioara

Pensionara la limita de varsta, am continuat activitatea fara intrerupere avand trei contracte pe perioada determinata, primul de un an, al doilea de sase luni si al treilea de un an. Intrebarea mea este daca mai pot pot lucra cele sase luni ramase pana la termenul de trei ani , va multumesc!

Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Puteti, daca vi se prelungeste ultimul contract pe baza unui act aditional, inainte de a expira. O alta varianta ar fi sa vi se faca o incadrare pe perioada nedeterminata, avad in continuare dreptul de a cumula pensia cu salariul.

INTREB DIN NOU

1. Pe data de 13 oct 2014 expira actul aditional incheiat la ultimiul contract, acesta mai poate fi prelungit cu un alt act aditional?
2. In cazul in care angajatorul doreste sa mi se faca o incadrare pe perioada nedeterminata, cumul pensie cu salar , avand in vedere ca sunt angajata in unitate de invatamant in functie de contabila din anul 1997 fara nici o zi de intrerupere, trebuie sa dau concurs?
Va multumesc mult!

Liliana Lilian
 User  Liliana Lilian
a intrebat la 26 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2014
Nu, nu se poate prelungi imediat pentru ca va aflati sub incidenta art. 82 din Codul muncii privind contractele succesive. Cf. acestui articol contractele succesive sunt cele incheiate la interval de maxim 3 luni unul fata de celalalt, iar intre aceleasi 2 parti se pot incheia maxim 3 astfel de contracte, a caror durata nu va depasi 12 luni fiecare. In cazul de fata fie vi se face un nou contract dupa ce se scurg cele 3 luni de la expirarea CIM actual, fie vi se face un act aditional pentru a trece pe perioada nedeterminata.

Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa dati concurs pentru prelungirea contractului respectiv.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024