ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sunt in concediu de ingrijire copil si nu-mi pot incheia situatia contractuala !!!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani si peste putin timp acest concediu se va termina , fata mea urmand sa implineasca varsta de 2 ani.Legal contractul meu de munca este suspendat datorita acestui concediu. Societatea la care sunt angajat nu mai are activitate din data in care eu am intrat in acest concediu, patronul este cetatean strain, nedomiciliat in Romania si intrebandu-l de incheierea situatiei mele contractuale la expirarea concediului de ingrijire a copilului acesta si-a dat acordul de principiu si este dispus sa trimita document semnat in original cu acordul dansului la rezilierea contractului meu de munca din motive economice. Problema mea consta in faptul ca de acum 2 ani legislatia si procedura s-au schimbat si dupa cum stiti este nevoie ca orice societatea sa aiba acel soft care ii permite obtinerea unei semnaturi electronice in vederea depunerii a orice fel de date la organele competente ale statului roman in vederea inregistrarii acestora. Societatea nu este nici in faliment , nu este in nici un fel la momentul acesta, problema este ca eu nu stiu cum sa -mi inchei situatia, patronul societatii nedorind sa mai investeasca pentru a-si procura semnatura electronica si toate cele. Unde ma pot adresa sau mai bine zis care este procedura de urmat si ce spune legea in acest caz? Va multumesc pentru amabilitate !

Adaugata in: Contract de munca
George George
 User  George George
a intrebat la 31 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dalina Lobonea
 User Dalina Lobonea
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
In primul rand puteti sa incetati activitatea d-voastra cu acordul partilor , incepand cu data la care copilul d-voastra implineste 2 ani si d-voastra ar trebui sa va reintoarceti in activitate. Faceti o cerere prin care solicitati lichidarea CIM la zi conf. art.55 , lit.b codul Muncii , daca nu mai doriti sa reveniti in activitate.In functie de aceasta se emite decizia de incetare a CIM care va trebui sa fie semnata de Administratorul societatii sau imputernicitul acestuia.
II. Registrul de evidenta al personalului REVISAL se completeaza cu incetarea contractului d-voastra de munca si se transmite la ITM - on line pe site-ul Inspectia muncii nu aveti nevoie de semnatura digitala pentru asa ceva , ci doar de o parola de acces la baza nationala de date a Ministerului Muncii , care nu implica niciun cost . Daca societatea a functionat si in urma cu doi ani probabil o firma de contabilitate a gestionat situatia personalului si a tinut evidenta REVISAL si va poate ajuta in solutionarea problemei d-voastra.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024