ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare CIM pentru CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Daca am facut cerere pentru suspendarea cim pentru ccc incepand cu 1 decembrie si as mai avea dreptul la Concediu de Maternitate pana in 4 decembrie, as mai putea reveni cu o alta cerere in care sa mi se suspende cim incepand cu 5 dec.? Cred ca decizia a fost deja emisa incepand cu 1 decembrie (inca nu am ridicat-o).

Adaugata in: Contract de munca
Daniela Marina
 User  Daniela Marina
a intrebat la 25 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Daniela Marina la 25 Nov. 2013
Atentie la denumiri, concediul paternal este una si concediul crestere copil este cu totul altceva. Primul se acorda in primele 8 saptamani de la nastere, durata lui fiind de 5 zile cu posibilitate de prelungire cu inca 10 daca tatal a absolvit un curs de puericultura. Cel pentru crestere copil se acorda oricaruia dintre parinti, dar nu se numeste nici maternal nici paternal.

Tatal poate intra oricand pe perioda CIC cerut de dvs. in acea luna minima sau mai mult. Legea prevede ca parintele care nu opteaza pentru CIC are obligiatia de a efectua minim o luna din durata solicitata de celalalt parinte, dar nu precizeaza care luna trebuie efectuata. Chiar daca reveniti dupa un an si jumatate, cat timp si tatal indeplineste conditiile de acordare a CIC, se aplica aceasta prevedere. Iar in cazul in care decideti sa nu faceti uz de ea, dreptul nu este transferabil iar statul va retine indemnizatia aferenta unei luni din totalul CIC, indiferent daca reveniti la lucru mai devreme sau nu. In acea luna fie optati pentru CFP fie reveniti la lucru.

Da, puteti primi stimulent de insertie daca reveniti dupa ce copilul implineste un an in cazul optarii pentru CIC de pana la 2 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Marina
 User Daniela Marina
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Nov. 2013
As mai avea o intrebare,daca nu va deranjez referitoare la acea luna de concediu pe care ar trebui sa o ia tatal si anume: in cazul in care am optat pentru 2 ani de CCC si revin, sa zicem, la 1 an si jumatate al copilului la serviciu, tatal mai este obligat sa-si mai ia concediul paternal? dar eu voi mai primi acel stimulent de insertie?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Marina
 User Daniela Marina
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Nov. 2013
Multumesc pentru raspunsul promt. Nu este vorba ca nu le efectuez ci de faptul ca cele 4 zile sunt platite mai bine decat CCC si in plus pana la probarea dosarului care, din cate am inteles ar dura 2, 3 luni as ramane fara nici un banut. Este adevarat ca voi primi sumele retroactiv, insa......pana la primirea sumelor cheltuielile curente nu asteapta.. Am considerat ca nu ar trebui sa mai complic contabila cu calculul a cateva zile de CM, insa m-am inselat....
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2013
Puteti sa incercati acest lucru, dar la fel de bine puteti intra in CIC, chiar daca nu efectuati cele 4 zile de maternitate. Nu este obligatoriu sa efectuati concediul de maternitate, si chiar daca o faceti aceste lucru nu va lungi durata CIC, din contra.

Decizia ar trebui anulata de angajator, dar este necesar sa ii tramsmiteti o noua cerere de acordarea a CIC cu data de 5 dec.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024