ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare din initiativa angajatorului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat a sustras bunuri din unitate, dupa care nu a mai venit la program. S-a constituit comisie de ancheta, a fost convocat la sediu, nu s-a prezentat inca; au trecut 2 saptamani. I se poate desface contractul de munca, in ce conditii? Daca nu, cum este pontat, poate sa ii fie suspendat contractul de munca din initiativa angajatorului? Cand i se va putea desface efectiv contractul?

Elvira Balta
 User  Elvira Balta
a intrebat la 06 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2012
Daca salariatul a semnat pentru primirea convocarii dar nu s-a prezentat la data stabilita, atunci ii puteti desface contractul de munca fara nicio problema, dispunand astfel direct sanctiunea disciplinara fara a mai fi necesara parcurgerea procedurii de cercetare disciplinara conform legii.

Art. 251 - Codul muncii republicat
2 In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
3 Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. 2 fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Daca salariatul nu a semnat insa pentru convocarea pentru cercetare, ii puteti suspenda in continuare contractul pentru absente nemotivate. Luati legatura si cu organele de politie fiind vorba de sustragerea unor bunuri, o fapta penala deci.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024