ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Termen depunere ITM pentru modificare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
- la un CIM incheiat pe perioada determinata pentru un cadru didactic cu norma intreaga, am urmatoarele modificari de facut:
- din per.determinata, se modifica in nedeterminata;
- se modifica salariul lunar;
- se modifica si durata timpului de lucru.
Intrebarea mea este daca in pot incheia act aditional cu termen depunere ITM - pana in 20 zile lucratoare de la data incetarii de drept.
O alta intrebare ar fi daca acelasi angajat mentionat mai sus, va preda si alte ore, de alta specialitate decat cea mentionata in CIM-ul deja incheiat,
in pot incheia un alt CIM , in regim de plata la ora ? sau ii pot face mentiunea in actul aditional si orele vor fi platite ca si ore suplimentare?

Va multumesc,

Adaugata in: Contract de munca
Luiza Neagu
 User  Luiza Neagu
a intrebat la 11 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2015
Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) din HG 500/2011, in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii si se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata.
Contractul individual de munca pe durata determinata se poate modifica anterior expirarii, in contract individual de munca pe durata nedeterminata printr-un act aditional.
Puteti incheia contract in regim de plata cu ora in conditiile legii.
Legea 1/2011
Art 254
(1) In unitatile de invatamant sau in consortiile scolare poate fi angajat personal didactic cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata sau perioada determinata de cel mult un an scolar, cu posibilitatea prelungirii contractului, respectiv in plata cu ora, in conditiile legii.
(3) In invatamantul preuniversitar de stat si particular, posturile didactice se ocupa prin concurs organizat la nivelul unitatii de invatamant cu personalitate juridica, conform unei metodologii-cadru elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
(8) Concursul prevazut la alin. (3) consta in:
b) prezentarea unui curriculum vitae si sustinerea unui interviu la angajarea prin plata cu ora a personalului didactic asociat si a personalului didactic pensionat.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart George Andreescu violeta Georgescu Marius Ion adriana iancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024