ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Transformarea CIM nedeterminat in CIM determinat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Multumesc pentru raspuns, in legatura cu data de 12.08.2012 este o greseala este vorba de 12.09.2012. In data de 10.09.2012 impreuna cu un executor judecatoresc am adus la cunostinta angajatorului despre dorinta angajatei de a relua activitatea incepand cu aceasta data (10.09.2012), angajatorul fiind anuntat incepand cu data de 03.09.2012 despre dorinta angajatei, atat telefonic cat si in scris. Acesta a refuzat sa ia cunostinta despre acest lucru si am fost nevoiti sa apelam la aceasta metoda pentru a putea proba in cazul in care se va ajunge in instanta. Angajata a dorit sa isi reia activitatea inainte ca copilul sa implineasca varsta de 1 an.
Nefiind in nici una din situatile prevazute de lege (faliment sau reorganizare judiciara pentru a putea concedia salariata), in data de 12.09.2012 s-a facut un act aditional la CIM pe perioada nedeterminata (acesta fiind suspendat pentru CCC 1 an), act aditional care modifica locul desfasurari activitati, norma de lucru, salariul si durata contractului (pe o perioada de 6 luni). In legatura cu modificarea duratea contractului de munca in actul aditional se invoca art. 81, litera b. In legatura cu reluarea activitati nu exista o decizie emisa de angajator, in acest caz reluarea activitati se face la initiativa angajatului (corect ?).


Adaugata in: Contract de munca
Razvan Dumitru
 User  Razvan Dumitru
a intrebat la 20 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Sep. 2012
Probabil ati invocat articolul 83 litera b. din codul muncii republicat.
Acest articol se foloseste numai pentru incheirea contractelor pe perioada determinata de timp si nicidecum pentru transformarera unui post din nedeterminat in determinat.
Salariata a luat la cunostinta de toate aceste modificari, si-a dat acordul prin semnatura? Oricum este un act poate fi contestat in instanta. Pentru activarea contractului se face decizie de incetare a suspendarii CIM la data la care salariata reia activitatea. Mai aveti timp sa corectati actul aditional pana sa il transmiteti la ITM.

Alte intrebari despre Contract de munca