ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Trebuie adaugat la salariu lunar brut toate cele 3 sporuri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am un salariat care lucreaza in weekend, de noapte si suplimentar. In cazul acesta se aplica toate cele trei sporuri, de noapte (25%), de weekend si sporul pentru ore suplimentare. Mentionez ca salariatul lucreaza in ture de 24 cu 48 h si pentru orele suplimentare efectuate i se acorda spor de 75%.

Elena Tanase
 User  Elena Tanase
a intrebat la 18 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2014
Da, pentru timpul efectiv lucrat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Tanase
 User Elena Tanase
a raspuns userului adriana iancu la 18 Sep. 2014
Multumesc frumos pentru raspuns. Deci sunt obligata sa ii acord toate cele trei sporuri chiar daca sunt aceleasi ore prestate, respectiv imi lucreaza ore suplimentare in weekend si in acelasi timp si noaptea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2014
Pentru zilele de repaus saptamanal, salariatii beneficiaza de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca. Prevederea din Codul Muncii nu indica un cuantum minim al sporului.
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru. In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate ?n urmatoarele 12 luni.
In cazul ?n care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă ?n luna urmatoare, munca suplimentara va fi platită salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Salariatii de noapte beneficiaza, Conform art. 126 din Codul muncii:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Astfel, daca programul de lucru nu este redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca salariatului i se va acorda un spor de 25% din salariul de baza pentru fiecare ora de noapte prestata.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion adriana iancu Viviana Serni G Stancu alexei delimart Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024