ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ziua libera


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul in care un salariat lucreaza de luni pana vineri 8 ore si sambata lucreaza 4 ore....cum se va proceda cu ziua libera? Trebue sa ii dau o zi libera sau doar 4 ore din ziua respectiva?

Cum pot face pontajul, adica de luni pana vineri 8 ore, sambata 4 ore luni libera ( sau doar 4 ore libera din ziua respectiva)?

Va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Gabi Nin
 User  Gabi Nin
a intrebat la 28 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2013
Nu este corect acel program. In primul rand se depaseste norma de lucru cu 4 ore, salariatul lucrand 44 de ore si nu 40. In al doilea rand nu ii acordati repausul saptamanal cuvenit care trebuie sa conste in doua zile consecutive, sambata sau duminica sau alte doua zile consecutive din saptamana daca nu le puteti acorda pe aceastea doua. Pe langa acest lucru, pentru zilele de weekend lucrate angajatul ar trebui sa primeasca o un spor la salariu pe care il stabiliti in CCM sau CIM. Daca lucreza de luni pana sambata, inteleg ca nu ii dati ziua de luni libera, el practic lucreaza 6 zile in loc de 5. II puteti acorda ziua de luni libera in continuarea celei de duminica si astfel se va respecta obligatia de acordare a repausului saptamanal. Dar trebuie sa ii platiti si sporul pentru sambata lucrata.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024