ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contributie asigurari sociale achitate individual


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care nu am iesit inca la pensie, dar incepand din luna aprilie va inceta contractul de munca cu firma la care lucrez si nu voi avea alt venit. As dori sa platesc in continuare contributia pana cand depun dosarul pentru pensie -sumele sunt clare - dar nu stiu ce declaratii trebuie sa completez si in ce situatie ma incadrez, in conditiile in care eu nu voi avea de fapt nici un venit. Pentru limita de varsta pot sa ies la pensie in octombrie 2019 si doresc sa completez stagiul de cotizare pana atunci, printr-un contract individual cu casa de pensii. Va multumesc.

Adaugata in: Contributii sociale
Brigitte Pflanzer
 User  Brigitte Pflanzer
a intrebat la 17 Mar. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2017
Va puteti asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, in conditiile Legii nr. 263/2010. Contractul de asigurare sociala se incheie la Casa de Pensii Publice Judeteana sau de Sector.
Actele necesare:
-Contractul de asigurare sociala
- copie BI sau CI
- dosar de incopciat
- declaratie pe propie raspundere (cum ca persoana care doreste sa se asigure nu este persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati independente)
Baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale pentru asiguratii cu contract de asigurare o constituie venitul lunar asigurat, trecut in contractul de asigurare sociala, dar nu mai putin decat suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024