ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contributii retinute si nevirate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,

Incepand cu 03.01.2013 am intrat in somaj, fiind insarcinata in 8 luni am solicitat concediu de maternitate incepand cu 11.01.2013. Pentru calcul concediului, cei de la somaj solicita o adeverinta cu veniturile brute si contributiile catre sanatate pe ultimile 6 luni de la fostul angajator. Deoarece contributiile catre Stat nu au fost platite sunt in situatia de a piede concediu de maternitate si implicit plata indemnizatiei pentru crestere copil, este normal sa fiu pusa in aceasta situatie, am vreo vina ca aceste contributii mi-au fost retinute lunar din salariu si nevirate catre Stat ? Mentionez ca firma s-a lichidat si se afla in faliment din 12.09.2012 .
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cristina Horodnic


Adaugata in: Contributii sociale
Cristina Horodnic
 User  Cristina Horodnic
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Sigur ca nu aveti nicio vina, dar atat timp cat firma este in faliment, vi s-a platit salariul din Fondul de garantare pana la incetarea ei, dar acest fond nu acopera si contributiile sociale. Inteleg totusi ca aceste contributii au fost retinute de angajator, dar nu au fost virate, situatie care se poate rezolva simplu prin virarea sumelor. Mergeti la angajator si solicitati o dovada a retinerii acestor contributii cat si daca au fost platite sau nu, si cand vor fi trimise catre institutii. Dar daca firma este lichidata, inteleg ca nu mai exista.

Puteti obtine si de la ANAF o dovada a contributiilor platite catre stat, asa va puteti da seama ce s-a platit si ce nu.


Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024