ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


contributii sociale Asociatii proprietari


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din toate modificarile din decembrie 2014, referitor la contributiile de sanatate, nu am gasit nici o referire pentru ASOCIATIILE DE PROPRIETARI. In cadrul asociatiei sunt colaboratori cu 2 ore pe zi cu contract/conventie civile de prestari servicii ,si presedinte si cenzor cu contract de mandat. De asemeni asi dori sa cunosc , daca pentru presedintele asociatiei si cenzor ,se pot incheia contract/conv.civila de prestari servicii? Asociatiile de proprietari sunt organizatii non profit ,non guvernamentale,( proprietarii sunt cei care suporta retributiile brute ,acestia la randul lor sunt angajati sau pensionari). Va multumesc mult pentru ajutor!
Cu consideratie
Mihaela Fratila

Mihaela Fratila
 User  Mihaela Fratila
a intrebat la 11 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2015
Remuneratia primita de presedintele asociatiei de proprietari si sumele primite de membrii comisiei de cenzori reprezinta venituri asimilate salariilor, pentru acestea se datoreaza impozitul pe veniturile din salarii si contributii sociale obligatorii, atat de catre persoana fizica care realizeaza veniturile de natura salariala, cat si de catre platitorul de venit.
In cazul conventtiilor civile, platitorul de venit retine si vireaza impozit pe venit (in cota de 10% sau 16%, potrivit optiunii din contract sau conventie). Din punct de vedere al contributiilor sociale, platitorul de venit retine si vireaza:contributia individuala pentru bugetul asigurarilor sociale si contributia individuala pentru bugetul asigurarilor sociale de sanatate.

Alte intrebari despre Contributii sociale