ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contributii sociale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Lucrez la o societate si avem o retea de reprezentanti teritoriali in tara si anul trecut au avut contracte de mandat comercial. Le retineam numai 10% din venitul brut ''iar in declaratia 100 ii incadram la codul 614-venituri din activitati desfasurate in baza contractelor de agent ,comision sau mandat comercial'' .
Datorita modificarii codului fiscal pe anul 2012 nu mai exista denumirea de ..''venituri din activitati desfasurate in baza contractelor de agent ,comision sau mandat comercial'' .ci art.52 alin 1.lit.b ''Venituri din activitati desfasurate in baza contractelor /conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil, precum si a contractelor de agent.
Intrebarea mea este urmatoarea: s-au transformat in contract de conventii civile sau contract de agent si ce se retine in situatia aceastanumai 10% sau si contributiile sociale?
Va multumesc.


Adaugata in: Contributii sociale
Niculina Petrache
 User  Niculina Petrache
a intrebat la 28 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Platitorul de venit retine la sursa impozitul de 10% sau 16% daca partile agreeaza astfel in scris, prin clauza contractuala, si contributia CAS - sistemul de pensii in preocnet de 10,5. Contributia la somaj este optionala, persoana fizica, beneficara a venitului, putand incheia un contract cu AJOFM, iar in ceea ce priveste sistemul de sanatata persoana fizica este obligata sa declare si sa achite CASS conform prevederilor legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024