ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conventie civila


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In anul 2007, sotul meu a lucrat la o societate ca salariat cu norma intreaja pana la 31.08. Tot in acelasi an a lucrat cu conventie civila timp de 2-3 luni pentru o societate care nu mai exista.
Am primit instiintare luna aceasta ca avem de platit 750 Ron, datorii catre CNAS (din ian - dec 2007). Am fost la CNAS dar de fiecare data ni se dau alte solutii (cerere de recalculare, plata in rate, etc.), ideea e ca noi nu consideram ca e corect avand in vedere ca in cei aproape 6 ani nu ni s-a trimis nicio notificare, iar acum cer penalizari mai mari decat debitul principal restant.
Intrebarile mele: este normal sa se calculeze cat datoreaza la CNAS de pe tot anul 2007, avand in vedere ca el a lucrat cu contract de munca pana la finele lui august? Precizez ca perioadele nu s-au suprapus. Si e normal sa se calculeze tot anul, el a lucrat maxim 3 luni cu conventie civila?
Printre solutiile "bomba" pe care ni le-au zis angajatele CNAS se numara si aducerea unei adeverinte de la societatea cu conventia civila, societate care este de negasit si sotul nu are nicio dovada cu perioada lucrata acolo. Ce e de facut? Multumesc!

Adaugata in: Contributii sociale
Teoo Vlas
 User  Teoo Vlas
a intrebat la 23 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teoo Vlas
 User Teoo Vlas
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Nov. 2012
Multumesc pentru raspuns!
Urmatorul pas este sa eliberam acea adeverinta, dar n-am inteles unde trebuie sa merg. LA CNAS?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2012
Sotul dvs avea obligatia de a plati contributia la CASS pentru venitul realizat in urma incheierii conventiei civile despre care amintiti. Intr-adevar, penalizarile nu ar trebui sa depaseasca suma datorata si nici sa fie calculata raportat la tot anul, ci doar la cele trei luni. Pe de alta parte, daca nu are o adeverinta care sa dovedeasca faptul ca acel venit a fost incasat doar in 3 luni si nu pe parcursul intregului an, atunci se va calcula raportat doar la acele lui, acel venit. Daca venitul este mai mic de salariul minim pe economie contributia se va calcula raportat la nivelul salariului minim de la acel moment. Din pacate numai asociatia va poate elibera acea adeverinta.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024